Friday, 27 January 2012


hye peeps ! :) mlm ni aq rajin na post entry utk korang . tade story yg best pon tapi smething new in my life sjak aq ada bigmac big problem dgn buah hati pengarang jantung aq, okay . mcm yg org ckp, kumbang bukan seekor ! okay, aq na btau kumbang mmg bkn sekor tapi....... kaum adam skrg makin PUPUS . it's fact ! that's why lah mereka-2 ni smua na smpai 4 even dri sndri ta tertanggung ! kononnya, na ikut sunnah nabi, na berbakti kpd perempuan . kesian kn perempuan lah . dan mcm-2 lgi lah . aq sndri naik muaakkkk dgn prgai lelaki -.-'

hurmm. . seriusly since kejadian tuh , aq jadi tawar hati lbih-2 lgi dgn prubhn drumstic drastic my bf to me and to him self :') bkn aq ta sayang dye lagi, bkn aq ta cinta dye lagi bkn aq ta bole jadi mcm Fatin Syahirah Hussain yg dlunya sll caring psl dye, sll text dye, sll na dgr suara dye wlaupon dye ssh giler na agkt call aq . mlm tadi aq luahkan apa yg ada di hti ni kat dye . sbb aq rasa ta guna tipu dri sndri, tpu dye tipu org lain and tipu family aq yg aq ni BAHAGIA kononnya .

oh my ... jatuh jugak air mata aq ni bila crita smuanya kat dye . knp mst aq ckp mcm tuh kat dye ? knp buat dye sedih ? biar lah aq sorg je yg sedih . smpai dye ckp aq da ta cintakan dye lgi . huh ! klw la dye tau brapa dlm nya cinta aq ni kat dye . smpai aq tutup pintu hati aq kat laki lain sbb dye .. knp la dye ssh sgt na fhm aq ? sumpah, aq ta suka bila relay aq jadi mcm ni  whatdaf*** ! tapi aq tau , ni smua na uji aq . smpai mna thp ksbrn aq . tapi aq rsa limit sgt-2 dah ni . -.-'

smpai sni je thp ksbrn aq .. tbe-2 memberontak ! tbe-2 membentak ! itu lah aq bila aq dah hilang sbr . tapi tuh smua dlm hati aq je , aq ta buat tu smua kat dye . cuma aq ta bole da na jadi mcm dlu . hati ni terasa sgt dgn dye . sesabar aq, aq ada hati .. hati aq ni da la mcm tisu . kne air sikit rabak !! dah lah parut yg dlu ta hilng lagi . klw sll ada parut smpai bila-2 hati aq akan retak mcm ni.. :(

sekarang ni, aq cuba jauhkan diri aq dari dye . belajar utk hdup tnpa dye . rmai sgt kot yg ta suka aq dgn dye .. aq pon ta tau lah knp . aq dah buat yg terbaik utk dye , tapi mgkin dye nak kan yg lebih baik.. aq mcm ni ta brmksud aq PUTUS ASA okay ! aq ta putus asa pon.. aq just terima dgn hati yg terbuka . ta slh klw kita mengalah . org yg mengalah bukan brmksud dye kalah, org yg mengalah lebih HEBAT dripada org yg tanak mengalah . okay , i'm out from this situation . tired to be like this . na jadi mcm dlu , single pringle mingle . hati pon ta sakit . 

tapi........ hati ni berat na lpaskan dye , SAYANG dy sgt !! mengharapkan kejaiban yg berlaku dlm hbgn aq dgn dye . klw lah dunia ni bole berputar ke balakang , aq akn putar dye jadi mcm dlu . :') aq cuba lagi, cuba smpai BOLEH ! yeaayy ~ XD

korg leh bayangkan ta ? aq da transformasikan dri aq ni , sbb dye ? transformasi apa na tahu ?? HAHA.. 1st skali, ada handphone mcm tade handphone . aq kluar p mna-2 pon handphone aq tggl.. bkn sngaja .. ta sngaja okay sbb aq bkn berkepit 24hours dgn handphone aq . dlu je lah msa HOT bencinta bercinta . skrg da tade .. topup pon ta luakk.. msuk RM 10, nnt tggl RM9.99 sen . *tipu jerkk . bkn lah mcm tuh skali , mksdnya da tmt tempoh pon kredit aq tuh msih bertahan . klw dlu, setiap hari aq topup . mcm anak tokeh jual topup kan ? haha . 

aq skrg sll berkepit dgn FB aq dripda BF aq sndri , bila aq tension aq lyn la FB aq tuh , syg gila kot aq kat FB aq tuh . ctu je lah tmpt mghiburkan hati aq ni, dgn kawan-2 yg mcm-2 ragam ! pnt aq na mlayan nye weyhh.. :D tapi dyorg smua best ! kdg-2 aq bca smua status-2 dyorg wat aq gelak jerkk . and yg sstgh tuh, post status yg sll bg smgt tentang jodoh ♥ 

dari situ lah aq bangun , smua yg dyorg ckp tuh bg semangat kat aq. .  and aq na knlkan korg dekat someone who's inspired to me selain dripada Ustaz Don ;). aq pggil dye kak lyssa.. dye sweet tahu ? muka dye comell ! gila ah, da lah comel , baik , muslimah , and the important is .. she is GREAT !! sng bila berkawan dgn kak lyssa . kat fb dye, dye sll bg status "pemanis kata" haa. mcm kata-2 hikmah pon ada jugakk, apa je status dye yg aq ta LIKE smua aq like . ekeke . . 

korg na tgk ta pic kak lyssa yg comel tuh ?? haa.. msti lah kan ? na cuci mata lettew~ lempang laju-2 nak ?? HAHA.. gurau je lah :p na sentap la tuh . wat betol-2 kang baru tau ! ^.^ dah-2.. melalut ke mana da ni.. okay kire 1....2.....3..... sma-2 eh.. :)

1............

2............

3............

taaadddaaaaaaaaaaaa ... !!




ni la pic kak lyssa yg aq cite kat korg tadi tuh , comel kan ? aq suka tgk muka dye . . maniss jerkk :)
hehe.. sorry kak sya curi pic aqq. . tape esok sya btau aqq eh ? ngee~ peace kak (Y) 

kak lyssa ni bnyk ajr aq dri ayt-2 dye.. smua ayt-2 dye aq jadikan pngajaran... na bca ta ayt-2 pemanis dye ? aq list kan kat bwh ni . . . 

♥ Ilmu bukan hanya ada pada sekalung IJAZAH ataupun DIPLOMA ... 

♥ Jangan direnung letihnya USAHA .. Tetapi renunglah manisnya sebuah KEJAYAAN .. 

♥ aku TERSENYUM bukan kerana hidupku sempurna .. TETAPI kerana aku menghargai apa yang aku punya dan ♥ apa yang tuhan berikan .. Alhamdulillah :) 

WANITA tidak seharusnya menjadi BULAN yang boleh ditatap semua, tetapi perlu menjadi MATAHARI yang 
♥ silaunya akan membuat LELAKI tertunduk sebelum memandangnya .. 

♥ jgn ubah diri utk mandapat kn lelaki y soleh , 
 tpy ubah larh diri sehingga mandapat kn lelaki y soleh 

kata-2 ni yg buat kn aq sll bgn tiap kali aq na menyerah ! tengs kaka :) sayang kak lyssa tahu ? heee..

okay, skrg ni na share dgn korg pic aq pulak . asal ?? na tdor da ke ? ala...... sbr la. . mentang-2 pic aq ta chantek , laju je korg na tdur kan . -.-' okay foineee :'/

tade-2.. aq na publish jugakk pic ! korg kne tengok !! *ada ke ptut memaksa :) hee... ala.. korg mest lah na tgk pic aq yg comel bese-2 ni je kan :p . okay pic-2 ni aq bru je snap ptg tdi msa pegi sgkr ikan dgn ayh aq, jemput tengok kengkawan !! ^^



ini anak pacik Nasir oiii.. dlu kecik skunk da BESAR !! ;)


okay , ini posing mnja nmanya . na menggedik sat ! HAHA. . 


aq tau mulut aq mcm apa jerkk ! klw org tgk mst ckp na bg kaki tapi peduli apa kan ? HAHA... 


aq tau aq ta sekacak korg but i'm proud to be myself ^__^

okay, itu je na share dgn korg mlm ni , esok-2 pulak lah smbung eh ? aq na tdur dah ni , penat aq menaip entry mlm ni . bg aq rehat k ? blog rajin sgt na buat tapi assignment ta siap-2 lgi . haih ! apa na jadi dgn aq ni . tape-2 esok pgi-2 aq bgn aq buat yeee~ 

selamat malam awak.. awak.. awak.. yg sudi mmbca entry kali ni.. terima ksih sooo much ! ;)

~assalamualikum~






Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

No comments:

Post a Comment