Tuesday, 20 November 2012

coretan untuk Ahli Gaza.. pray for them :')



 
 
hari ni macam tade mood sangat sbb ada masalah sikit tapi tape.. kita senyum jugak :)
dah lama betol ta update entry dlm blog ni. blog ku usang !! apa bole buat, tade ideaa.. tapi ! hari ni bila dduk sorg-II dlm blik on9 facebook, open news online.. dtg lah idea.. 
 
hari ni na crita psl "FREE PALESTINE" . yee.. skrg dekat fb rmai yg post psl Gaza.. kenapa dgn Gaza ? ada lgi yg ta tahu apa yg dah jadi dgn saudara kita di Palestine sana ? okay.. tape. ni na crita lah ni. saudara kita kat Gaza tuh di sembelih, di bunuh, di tembak, anak-II kecik di bom, ada yang dah meninggal mayatnya di seret.. Allahuakhbar. kejam kan orang Yahudi terhadap saudara kita kat sana. :( kenapa Yahudi buat mcm tuh ? sbb mereka ingin menakluki BAITULMAQDIS. kenapa na menakluki BaitulMaqdis ? saya ada terba stu blog dan dia mncritakan kenapa Yahudi nak sgt menakluki BaitulMaqdis. saya ringkaskn sahaja critanya ye..
Pada masa Nabi Daud dan Sulaiman, para Yahudi semuanyaa taat kepada Allah. Nabi Sulaiman mempunyai satu mukjizat iaitu sangat kaya, menguasai angin, jin, mesgastua. Pada zaman tersebut jin tunduk kepada Nabi Sulaiman dan mereka banyak membawakan emas kepada Nabi Sulaiman sehinggakan di bawah laut pun Ifrit tolong ambilkan.

Masa Nabi Sulaiman mengarahkan pembinaan Masjid Al-Aqsa, semua jin patuh dengan perintah tersebut dan mereka membuat dengan bersungguh-sungguh bersama dengan para Yahudi dan manusia lain sampaikan mereka tidak sedar kewafatan Nabi Sulaiman.

Nabi Sulaiman wafat ketika berdiri atau duduk atas kerusi semasa memerhatikan jin dan manusia membina Masjid Aqsa. Sampai masa siap sepenuhnya, barulah kewafatan baginda dipertunjukkan dengan anai-anai makan tongkat baginda dan jasad baginda terjatuh. Ini nak menunjukkan bahawa jin juga tidak mengetahui perkara ghaib.

Selepas kewafatan baginda, Yahudi telah berpecah belah dan kembali ke tabiat lama mereka, menyembah berhala dan melakukan penindasan. Ada juga yang masih taat menyembah Allah, namun banyak dari mereka kembali menyembah berhala Baal, berhala Dagon (seperti lambang Starbuck), berhala Jehovah, berhala Osiris dan ada juga yang menyembah syaitan (Baphomet dan Lucifer)
 
Selepas itu Nabi Isa diutuskan kepada mereka dan mereka rasakan Nabi Isa adalah ancaman terhadap kekuasaan mereka. Lalu mereka menghasut pemerintah Rom supaya membunuh Nabi Isa. Tetapi Nabi Isa diangkat ke sisi Allah secara hidup-hidup dan dengan jasad dan orang lain ditukarkan ke rupa Nabi Isa. nabi Isa akan turun semula menjelang kiamat !! wahhualam
 
dan sekarang, sebab utama Yahudi terlalu inginkan BaitulMaqdis kerana menyangka masih bnyk lagi emas yang masih belum sempat diambil zaman dahulu. mereka percaya dengan kekayaan mereka akan dapat menguasai dunia. nampak kan ? kaum Yahudi tidak akan pernah bersyukur dgn apa yang mereka ada.. sampai suatu masa Allah akan melaknat mereka semua.
 
untuk pengetahuan semua.. bangsa Yahudi hari ini mempercayai 4 rukun yang telah disesatkan. Pertama, katanya orang Yahudi menganggap mereka adalah bangsa yang dipilih oleh Allah SWT manakala bangsa-bangsa lain adalah ‘binatang-binatang’ yang dijadikan rupa manusia yang membolehkan mereka melakukan apa sahaja termasuk membunuh bangsa lain. oleh sebab itu, mereka membunuh saudara kita di Gaza dengan sangat kejam !! merka beranggap saudara kita itu bintang yang dijadikan sebagai manusia.. subhanaallah :(
 
Rukun kedua, yahudi juga berhasrat untuk mendirikan Haikal Sulaiman iaitu kuil yang mereka dakwa pernah didirikan oleh Nabi Sulaiman a.s. dan tapak kuil itu ialah Masjidil Aqsa yang menjadi tempat Israk Nabi Muhamad s.a.w.
 
Rukun ketiga, bangsa Yahudi mahu mendirikan negara besar dunia yang berpusat di Israel di mana seluruh dunia akan tunduk kepadanya.
 
 Rukun keempat, mereka menunggu al-Maseh. Al-Maseh ialah yang memimpin Yahudi untuk menakluk dunia. Bagi umat Islam, al-Maseh ialah ‘dajjal’ yang dijanjikan oleh Nabi s.a.w..
 
disebabkan ketamakan bangsa Yahudi kanak-kanak yang ta bersalah jadi mangsa kekejaman mereka.. sedih bila on9 facebook saban hari ada je budak kecil yang meninggal, kepalanya disembelih. Allahuakhbar. kita manusia biasa yag ada perasaan tapi bangsa Yahudi  manusia atau binatang yang bertopengkan manusia ? walhal binatang pun sayangkan ank mereka.. mereka kasih sesama mereka.. 
 
 Janji Allah SWT akan sampai bagi memastikan Islam akan tinggi semula dan musuh-musuh Islam terutamanya Yahudi akan kembali ke era kesusahan dan penindasan seperti keadaan asal mereka.

Kita meyakini usaha mereka mengumpulkan bangsa mereka di tengah-tengah negara umat Islam itu akan berakhir dengan penghapusan mereka secara terus dari muka bumi Allah SWT ini. Ini bersesuaian dengan maksud sebuah hadith sahih riwayat Al-Bukhari dan Muslim:

“Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi (di sebuah tempat). Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok ‘Gharqad’, kerana ia adalah pokok Yahudi“.

Janji Nabi pastinya benar. Peristiwa ini akan berlaku bagi menamatkan siri pengkhianatan Yahudi terhadap Islam dan manusia secara keseluruhannya .
 
  Ya Allah kau selamatkan mereka. mari kita berdoa sama-II untuk saudara kita di sana. semoga Allah membantu mereka dalam keadaan susah dan senang .
 


 
 
"Bismillahirahmanirahim"
Ya Allah, Berikanlah keselamatan kepada penduduk Palestina dari serangan zionis Israel… Sabarkanlah hati mereka dalam menghadapi cobaan ini… Berikanlah surga-Mu kepada mereka yang mati syahid atas serangan Israel…

Ya Rabb, Turunkanlah bala tentara langit-Mu untuk menghancurkan Israel… Mereka dengan telah nyata-nyata mengabaikan keberadaan-Mu… mereka telah menghancurkan masjid, rumah-Mu… Dan merek
a segera akan menghancurkan Masjidil Aqsa… Sebelum hal itu terjadi… Turunkanlah pertolongan-Mu Ya Allah… Hancurkan Israel, seperti ketika Engkau menghancurkan tentara Abrahah…

Ya Allah, Berikanlah kemenangan kepada pasukan-pasukan Muslim Palestina, dalam menghadapi serangan Yahudi Israel, yang nyata-nyata telah membuat kerusakan di muka Bumi-Mu ini Ya Allah… Mereka melarang negara-negara Muslim memiliki senjata nuklir, tapi mereka nyata-nyata mengembangkan senjata-senjata nuklir pemusnah massal yang siap di luncurkan setiap saat untuk menghancurkan umat
Muslim…

Ya Allah, Halangi-lah pandangan pilot-pilot jet tempur Israel, sehingga mereka malah menjatuhkan bom di wilayah mereka sendiri… Hancurkan-lah pasukan darat mereka, seperti ketika Engkau memberikan kemenangan kepada Rasulullah Muhammad SAW saat menghancurkan pasukan kafir Qurasy… Berikanlah kemenangan kepada para Mujahidin Palestina, seperti ketika Engkau memberikan kemenangan besar kepada pasukan Salahuddin ketika menghancurkan bala tentara salib… Satukanlah faksi-faksi yang terpecah di Palestina, agar mereka konsentrasi menghadapi Israel…

Ya Allah, Kami sudah berjuang dengan segala cara menghadapi zionis Israel, dengan sekutu Amerika Serikat-nya yang selalu membantu mereka…. Hancurkan-lah kedua bangsa ini, seperti Engkau menghancurkan kezaliman & kesombongan Fir’aun…

Ya Allah, Kabulkan doa kami ini….

Aamin Ya Rabbal Alamin…. 

al-fatihah untuk mereka :')
 
 

 
 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Friday, 7 September 2012

aku pasrah ^^

hari-II kau stress. guane kau na sihat tin ? -,-
bdn kau lemah je bila hti kau TAK OKAY~ oh tolong la jgn buat aku mcm ni.. aku dah penat ouh :'(
sing a song :-
to my prince charming :-

sya TERLALU sayang awk sbb tuh sya mrh awk, awk tade at tempat sya bie.. awk ta rsa apa sya rsa. msa silam buat sya hilang prcya pda lelaki, tp sya dah letak kpercyaan sya pda awk bila kita kenal. sya percya awk bole jga sya, sya percya awk ta sma mcm dyorg, sya prcya awk akn pegang pada janji awk. cuba skali awk tempat kn skali je kat tmpt sya. 3x gagal dlm brcinta, dan kli keempat ada org janji yg dia akn jga awk, bg hrpn yg awk akn bhgia, awk berharap ta ? awk mst na bhgia dlm hdup. mcm tuh jugak dgn sya sya cuma na bhgia. sya cuma nak KITA bhgia. susah sgt kn ? :(
sya nmpk prubhn awk skrg ni, kita sll slh fhm. wlaupun awk ckp hal tu kecik tp pda sya besar. kalu sya ta syg awk, klau sya ta cinta awk sya ta kn buat smua ni. ye.. sya perempuan yg kuat cemburu . i admit that, tp awk tahu smua tuh sblm kita couple lgi. sya bgtahu awk sya dlu pns baran. sya na buang smua tuh tp klw hri-II awk seksa sya mcm ni, sya rsa na mti. awk dah buka hti sya, jgn biarkn dia trtutup :'(
sya cemburu bila awk add smua perempuan, sya cemburu bila awk beria-ria na kenal dgn sorg prmpuan and ta fkir prasaan sya. sya cmburu bila awk ckp psl prmpuan dpn sya. sya cmburu. tolong fhm.. sya skit hti bila awk tipu sya smta-mata na knal dgn sorg prmpuan. skit hti ni... tolong laa.. jgn buat sya mcm robot.
sya terasa bila dgn org lain awk komen bersayang-sayang at fb tp dgn sya, awk komen nak tanak je. sya tanak org lain tau kita ta bhgia. sya ta suka bila org tau sya sedih. sya na dyorg tgk kita happy-II je.. tp awk, sya ikut mna yg aw nak je.. awk buat la apa yg awk nak. :'(
hti sya skit bie.. jgn buat sya mcm ni da. :'(  lepaskan sya klau awk da ta bole jga sya, lpaskn sya klau awk da ta bole na pgg pda janji awk, lpaskn sya klau awk dah ta bhgia dgn sya. sya terima.. sya da sedia sejak mlm yg sya menangis tuh. sya sedia jadi single smula. sbb stiap prtmuan pasti ada prpishn.. klau brcinta rsa skit mcm ni, sya lebih rela hidup sngle. 
sya minta awk tgglkn sya bukan sbb sya ta syg awk, bukan sbb sya ada org lain tp sya na awk bljr mcm mna utk mghrgai seseorang. stiap hri sya mnangis. mnangis dgn apa yg sya ta miliki.. utk pgtahuan awk, sya kena balik hospital smula check drh sbb drh ada jngkitan, tp sya ta prgi. sya tanak duk sna. sya tanak kne thn, sya tanak tingglkn awk, sya nk tmn awk. sya tanak org lain tmn awk. tp sjak bbrpa hri ni sya tgk awk mcm ta prlukn sya dah.. klw sya tade pun, ta bg kesan apa-II pun pda awk.. kn b ? :'D
tape lah, sya dah deactive account fb sya. itu yg terbaik utk kita. itu cra sya na jga hti sya sndri :)
minta maaf klau ada kta-II yg buat awk terasa. bg sya msa utk tenangkn hti sya. i love you for a thousand years :')
-Assalamualaikum-



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Wednesday, 29 August 2012

Hanya Aku Cinta Kau Seorang :')


KLIK LAGU DLU BARU FEEL ^_^


selamat petang cik encik tuan puan adik manis dan abg kacak sekalian. dengn berkecil hati saya ingin mencoretkan sebuah cerita di petang hari ini. *ayt bm ke laut betol -..-

sejak ta update blog ni, labah-II buntut punggung tonggek sibuk membuat sarang yee.. bukan main suka dia aku ta jenguk blog ni berabad lamanya.. tade masa la na update, busy body je memanjang kan.. :p meh duk rapat-II, hari ni biar membengkak mata baca entry aku ni, siapa suh baca. pdn muka ekkau~ haha xD
org sedih tak kan tunjuk yg dia sedih, dan org yg gembira mmg terserlah yg mereka gembira. betol ta ?? *sejak monteng kelas cikgu saliza masa form5 dlu, bm aku hancuss smpai skrg, kedaulat namanya.. mak hntr p sekolah suh belajo, bukan monteng ! haha grau je.. aku tak penah ponteng sekolah taw~ ikut lah jejak langkah akak mu ni adik-II ku.. hehe

sebenarnya ptg-II ni aku ta tau na buat apa, fon aku sunyi je.. ta syokk betol ! >.< slalu time aku balik kelas ni nizam call aku, kitorg beborak lpas tuh dia tdur.. dia suka ckp time tdur~ comey sangat ! heee :D tp hari ni dan hari semalam lain dari hari yg lain. knp ek ?? tape aten... sabar... :')

mak aku ckp, klau kite sbr.. Allah akn bg lebih dripda apa yg kita minta, aku minta hbungan aku dgn nizam baik-II je, dan aku yakin Allah akn bg lbih dri apa yg aku minta tuh, maybe hbungn ktorg akn lbih mesra and BAHAGIA.. agak laa. :'D 

apa pun yg terjadi harap yg terbaik utk dia dan jugak aku. ada someone tnya aku, "korg gaduh kn? knp ta tukar relay tuh ?" oh come on... cuma budak-II saje yg akn buat mcm tuh, dan utk pengetahuan kau aku TAK bergaduh dgn dia. harap fhm yee.. jgn na lebih-II. kang ini makan dia !! haa.. mls je na tunjuk jari cun ni, kang nizam mara..nizam ta suka awek dia ckp bnda ta senonoh. kan b kn ? haa dia angguk :)
aku cuma harap Allah lembutkan hati aku ni, :'( aku tanak jadi ego mcm ni, aku ta suka and aku tau nizam lagi ta suka.. tp.. hati aku dah tanak dgr ckp sesiapa. :'( 
utk diri sndri:

tolong jgn berubah disebabkan hal yg remeh aten, syg kau rindu kau ta bole brubah. smua tuh infinity utk nizam sorg je, dan akan tetap mcm tuh. jgn keras kn hti kau klau tanak tgk org yg kau syg sedih. *tapi aku lagi sedih :'( . tolong la fhm apa yg aku nak. jgn buat aku mcm ni.. aku penat.. sumpah penat :'(
#smoga ALLAH lembutkan hati kau tin, buang ego kau jauh-II. cri num nizam call dia and ckp kat dia yg kau sayang dia sangat-II !! yg kau rindukn dia.. rindu na ketawa dgn dia, rindu na bergurau dgn dia, rndu na kne buli dgn dia.. ckp semua tuh kat dia !! (kite sayang awk nizam) *dlm hati je mampu aku ckp ni smua.. maaf :'(
tadi dlm kelas sepatutnya aku belajar tapi ini yang aku buat !!! :'/


kite na btau awk yg kite rindu awk, tapi kite ego sgt sbb tuh kite ta reply msg awk pgi tadi. i'm sorry. 
sejujurnya I NEED YOU :'/

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Saturday, 30 June 2012

saya "peha kiri" awak. PERCAYA lah :'D





selamat mlm saudara dan saudari yg comel lote, kacak gantang dan sama wktu dgnnya.. pernah dgr ke "cubit peha knan peha kiri terasa" or "cubit peha kiri peha kanan terasa" .ahh mana-II je laa.. itu lah umpanya aku dgn dia. aku na jadi "peha kiri" dia.. biar lah apa yg dia rsa aku pun rasa.. bila dia happy aku happy bila dia sedih aku pn sedih.

sblum tuh korg kne klik dulu lagu at bwh ni, bru feel na bca.. maaf la, aku TERpadam lagu at blog ni. ntah apa-II je kan ? -.-' okay sila klik SEKARANG ! :) 




mlm ni first time dia menangis, aku rsa mcm diri aku ni ta guna sbb bole biarkn dia menangis. klw aku kat sblh dia aku akn pinjamkan bahu aku utk dia. rsa menyesal bila dia menangis aku tade at sblh dia.. at least biar la aku ada at sblh dia lap kn air mata dia.. kan ? tak kan ku biarkn air matanya menitik ke bumi. :')

dear capita N :

sya tau awk sedih sgt mlm ni, dgn slh fhm kita tdi.. dgn fmily awk lgi. maafkn saya. saya bukan na tmbhkn stress yg ada at kpala awk tu, tp awk ta prnh na share dgn sya mslh bila awk balik rumah. saya MINTA MAAF sbb saya ckp kasar dgn awk td. saya ta dpt na cntrol marah sya. 

selama beberapa hri kita jumpa ni, saya happy sgt !! sumpah happy, awk bwk saya p pantai main buai kat sna.. kita nyanyi sma-II. saya suka tgk awk ketawa terbahak-bahak mcm na terkeluar ank tekak. sya suka tgk awk buat senyum menggoda comel. saya suka bila awk buat sya melatah wlaupun amat lah penat kan ? tp klw itu bole buat awk suka sya rela redha :) 

TERIMA KASIH utk tdi awk snggup kejar saya naik motor smta-mata na pulangkn fon dgn purse saya. sbb sya tertinggal dlm motor awk, maaf sbb menyusahkan. :'( tp kan awk bole pulangkn esok.. :'D saya hrgai apa yg awk buat.. mnggu depan saya da balik jb. awk janji jga diri baik-II k. walaupon saya jauh tp sya dekat di hti awk.. :) 

nnt smbut puasa saya balik k. nnt bulan puasa kita buka puasa sama-II ae.. saya tunggu awk, awk tunggu saya.. saya sayang awk awk sayang saya.. kan ? ngee~ :D 

me LOVE you bie.. ^^



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Monday, 11 June 2012

Gantung tak Bertali



fuhh! fuhh ! da berhabuk blog aku ni.. ya Allah smpai labah-II bole buat sarang kat blog aku ?! what the Fish ! ni klw aku tnggal lg sthun agk-II dyorg da bina istna siap ada ladys night pulakk tu. -.-' 

okay enough fatin !! da lma aku ta update, hri ni bila ada peluang mengupdate, aku ta tau na mla dri mna.. :'/ firts skali , aku buat entry ni khas utk keksih hati aku yg jauh nun di sana.. harap org lain ta bca entry aku yg mungkin geli geleman utk korg bca. nma pon utk KEKASIH hati mstilah ada jiwang-II. haha :D

klik play dulu sblm baca perenggan bawah.



hari ni genap 3 bulan saya dgn awk couple. tapi hari ni kita gaduh, sptutnya, kita sama-II happy tapi sebaliknya yg jadi. mlm td awk minta hbngan kita di gntung smpai masing-II tau silapnya.. kan ? saya tak sgka awk akn amek kputasan mcm tu.. and 1st time mlm td awk ckp " dah la, AKU na tdur " agk-II awk apa yg awk rsa ttg prasaan sya bila awk ckp mcm tu ? 

salah sya jugak sbb buat awk mrh.. tp sya ta sgka psal sorg budak at fb kita yg brgduh.. fb tuh menyusahkan kan ?? saya suka mlwan and awk pulak ta bole sbr dgn kerenah sya. sya tau limit ksbrn awk skit. msing-II ada klmhan dri sndri.. sya tau tuh, mybe btol kputusan awk utk gantung dlu relay kita ni. bnyak slh silap yg kita kne betolkan. stu mlm sya ta tdur sbb fkir apa yg awk ckp tu. 

sya mnta maaf sbb sya ta jdi yg sempurna utk awk.. bru hri ni sya sedar yg sya bnyk kekurangan wlaupun awk sll ckp kat sya yg sya bnyak kelebihan. and sya pon tau skrg awk mst da sdar smua kekurangan sya.. :') saya syg awk lbih dri diri sya sndri, kdg-II bila sya na ckp at awk yg sya terlalu syg sgt kat awk tp sya rsa dri sya tak lyk na ckp mcm tu. biar sya simpan je dlm hti ni. 

sya na mnta maaf jugak sbb sya ta cont awk, sya ta msg awk. sya da taip msg tp sya ta send at awk. sya cuma smpn dkat draft. sya tanak awk stress bila bca msg dri sya. agknya da bnci, klw ta. ta kan lah smpai awk ckp "aku" kn ? :') apa-II pun sya hrap awk buat yg terbaik utk final exam awk. sya sll doakan awk diprmudahkan sgla ursuan dunia dn akhirat.  

sya ta tau apa kan jdi pda hbgn kita lpas ni, sbb kita cuma mrncang tapi Allah yg tentukan sgala-galanya.. kita cinta stgh mti pon klw Allah ckp kita ta kan nikah, awk tetap ta kan jdi suami sya. tapi sya yakin yg tulang rusuk awk tuh ada pda saya.. sya tau awk akn cri sya.. tapi klw sya silap mencongak. saya harap awk bhgia dgn siapa pun yg bole trima awk seadanya.

sya ta tau bila awk bca entry ni, yg sya dpt agk awk akn bca ni 2 mggu dri skrg. itupun klw awk sudi bca. sbb awk da hbis exam msa tu.. tp klw awk ta bca pn dlm msa dua minggu, sya hrp awk akn bca bila awk betol-II free sbb sya buat ni khas utk awk sorg je. :)

and mungkin bla awk on9 fb nnt, relation kita da tade, sbb sya akn deactive akaun fb sya hri ni. sya on fb sbb awk, tapi bila hbgn kita awk minta gntung mcm ni, sya rsa mcm tade mkna sya na main dgn laman sosial lgi, sbb fb jugak hbgn kita ni jdi mcm ni :(

saya rsa sebak na text awk, sya ta tau knp sya sedih sgt bila awk ckp mcm tuh kat sya mlm td, hrap awk fhm knp sya ta text and call awk. sya rindu awk sgt-3 :( kat sni je sya bole luah kn smuanya. hrap apa yg sya taip ni jlas buat awk fhm. saya tunggu awk.. tunggu smpai awk ckp awk RINDU kn sya jugak. :'D

assalamualaikum bie  ♥ 


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Friday, 27 April 2012

I need you !! now. tomorrow and forever.... :'/





rasa terbeban bila kita ta mampu na share dgn siapa-2 pon psal smething yg mmbuatkn kita sedih.. na cerita tapi tak bole !!! pda hakikatnya, i need someone~ please.. may i borrow your shoulder :'( huh ! sabar aten.. kau bole handle smua ni. bnda yg da biasa kau alami, kau bole control prasaan kau. jgn lemah sbb someone yg kau ta sure dye sayang kau atau ta !!

ssuatu yg aq blajar hri ni, "sakit akn buat kn korg lebih kuat, takut buat kn korg berani, patah hati buatkn korg lebih bijak utk menilai. so.. berterima kasih pada yg lepas untuk mndptkn msa depan yg lbih baik " :')






capital N--> saya rindu awak.. :'(



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Thursday, 26 April 2012

Semuanya SEMENTARA sahaja




di pagi yg hening.. burung-2 berkicauan, mak/ayah hntr ank-2 pergi sekola dan aq slh seorg aqq yg mithali pabila bgn di pagi hari semata-2 untuk menghantar adik ku pergi ke sek dek kerana ayh ku bkerja. *ayat mcm mintak kaki kan ? *sigh (-.-')

pagi-2 lpas hntr adiq aq pergi sek, tgk kehidupn dunia yg cuma smntra. terus timbul idea tentang "semuanya SEMENTARA sahja" related to the topic . sblm aq membebel ta tentu pasal. aq na crita td msa aq ontheway balik hntr adq aq pergi sekola.. sorg mamat ni bwk waja dye kaler itam tanak mengalah dgn aq kat ats jmbtn. sorry la bro. kete kau punye bsr na lalu jugakk kat jmbtn yg kecik mcm sebatang kera pokok kelapa. *umpama lah ! adoiyy.. apa la slh nya kau mengalah dgn seorg awek yg ta brapa na lmah and tak cute ni. ini tidak ! ta gentleman lgsung.. tapi si bro tuh ingat aq pon na mngalah laa dgn dye. hak-3.. sorry.. mood aq ta baik pg td, sbb mimpi kwin dgn putera raja terbntut disbbkn kne hntr adiq aq p sek. -.-'

bro tu na lalu kat jmbtn tuh, aq pon lalu jugak.. smpai kt tgh jmbtn. msing-2 ta lpas na move on~ dye pndag aq, aq pndg dye.. aq tgk kete dye, dye tgk kuda aq. "apahal bro ?" dlm hti ni berbisik. na ckp depan-2.. malu ! bro tu pon da pndg aq ats bwh-2. na mara lettew~ dye ingat aq tkut agknya. pdhal mmg tkut pon. . -.-' last-2.. aq tgk kreta dye brundur ke blkg. dlm hti berbisik lg " alaa.. muka je kacak ! tapi takut dgn aq, puii~" punya takbur aq tadi.. tapi mmg betol laa. dye kne undur ke blkg. sbb kuda aq mna reti na gostan. ta kn aq na trun lpas tuh tolak ke blkg ?? ee.. jatuh lah standard aq sbg puteri "kampung ketapang tgh" apa ? ni nma tmpt tggl aq. aq duk kg je.. ta de na duk bndr mcm korg.. *ayt kau mcm minta kaki lagi tin -.-' 

then lpas dye undur kreta waja dye berkaler hitam tuh. aq pon msok gear . and gerak.. eh-2.. jgn lupa ucap terima kasih. dlm hti je laa.. tapi aq senyum and angguk kat dye.. tnda berterima kasih. klw dye ta fhm, na je aq toinnkk dye tadi. aq da mlalut jauh meninggalkan tajuk utama tuh. hurmm.. :'/

okay guys, yg tgh syok tdur tuh BANGUN !! mthri da na terbit, jgn duk tdur~ nnt rzki ssh na msuk.. *ye-2 jerkk lah kau, kau da ta bole tdur, kau kcau org tdur pulakk.. 

******************

knp topic kita hri ni smuanya sementra. aq ni bukan ustzah na crita psl kehidupan duniawi dan ukhrawi, tapi serba sedikit yg aq pelajari kat sek dlu time kecik-2, mak and ayh aq jugak ada ajr psl kesenangan dunia ni. and yg psti org sekeliling kita jugak. kan ? yelaa.. korg kaya mcm mna pon, one day akn teruji hati korg pabila korg jatuh bankrupt or apa-2 je la.. aq bkn mndoakan korg hdup ssh.. tapi apa yg kita ada skrg cuma lah pinjaman smata-2.. haa. ! tangan, kaki, jari jemari yg menaip ni. ni smua pinjam. klw yg ats tuh ckp dye na amek ibu jri tgn kau, bole ke kau mkn pkai tgn ? bole mmg bole.. tetapi susah utk korg jalani hdup korg. 

and one thing yg aq sedar hri ni ialah relation juga sementra.. knp aq ckp mcm ni ? sbb.. relation korg ta kn kmana jugak. tpi tak pulak aq ckp yg ta de cinta yg di dunia ta kn jumpa smula kat syurga tuh nnt. mungkin adaa. tapi ta ramai.. *wallahualam... tapi pda aq. stakat relation dekat dunia ni smuanya smntra.. lbh-2 lg tu haa. yg rmai pemuda pemudi kita sekarang duk buat. buat apa ? couple laa. adoiy.. ta terlepas lah dri aq ni... -.-'. 

mnusia ada prasaan yg mmg ta bole na kwl, lbh-2 lgi prasaan suka, sayang, benci, tu smua lhir sndri dri hati. budak kcik skrg pon da pndai cintan cintun. tangkap jiwang siut~ haha. korg pernah trfkir ta, bercinta dgn org lain tapi kwin nnt dgn org lain ? sblm ni, aq fkir, org yg aq couple tu la, jdoh aq.. sbb tu aq na buat yg terbaik.. tapi org yg aq syg jugakk lah sedar kn aq.. yg kita bercouple sekadar utk mncari pengalamn.. dri mna dtg nya kecewa tuh klw kita ta couple ? dri mna dtg kjujuran tuh klw kita ta couple ? dri mna dtg nya itu ini klw bukan dri couple. pokok pangkalnyaa.. pengalaman yg mematang kn kita.. korg setuju ?? ta stuju go ahead~ 

haa.. aq na tekan kat dekat sni. korg dgn sesiapa pon~ klw one day korg kecewa. ingat one thing ! jodoh smua Allah da tetap kan, jgn rsau.. jgn fkir korg ta kn kwin. mybe jodoh korg dekat akhirat sna. tak siapa tau. yg pnting setiap kejadian Allah kat muka bumi ni ada psngannya sndri. :) and tetapkn kat hati korg, biarpon tade gf/bf,  korg akn tetap terjga sbb Dia ada dekat dgn korg, Dia la PENJAGA terbaik utk korg. percya la ckp aq.. aq ta tipu.. :D *muka confident je bg ceramah pgi-2 buta..

ckup smpai sni je laa. mta aq tbe-2 mngantuk.. org lain da nyenyak tdur di ulit mmpi. da siap hbs stock air liur bsi nuh aq bru na ulit mimpi. na smbung mmpi td. kwin dgn putera raja.. aum-2.. haha..

k bye... goodnyte goodmorning :D

#bercinta lah dgn MAHA PENCIPTA#


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).