Tuesday, 20 November 2012

coretan untuk Ahli Gaza.. pray for them :')



 
 
hari ni macam tade mood sangat sbb ada masalah sikit tapi tape.. kita senyum jugak :)
dah lama betol ta update entry dlm blog ni. blog ku usang !! apa bole buat, tade ideaa.. tapi ! hari ni bila dduk sorg-II dlm blik on9 facebook, open news online.. dtg lah idea.. 
 
hari ni na crita psl "FREE PALESTINE" . yee.. skrg dekat fb rmai yg post psl Gaza.. kenapa dgn Gaza ? ada lgi yg ta tahu apa yg dah jadi dgn saudara kita di Palestine sana ? okay.. tape. ni na crita lah ni. saudara kita kat Gaza tuh di sembelih, di bunuh, di tembak, anak-II kecik di bom, ada yang dah meninggal mayatnya di seret.. Allahuakhbar. kejam kan orang Yahudi terhadap saudara kita kat sana. :( kenapa Yahudi buat mcm tuh ? sbb mereka ingin menakluki BAITULMAQDIS. kenapa na menakluki BaitulMaqdis ? saya ada terba stu blog dan dia mncritakan kenapa Yahudi nak sgt menakluki BaitulMaqdis. saya ringkaskn sahaja critanya ye..
Pada masa Nabi Daud dan Sulaiman, para Yahudi semuanyaa taat kepada Allah. Nabi Sulaiman mempunyai satu mukjizat iaitu sangat kaya, menguasai angin, jin, mesgastua. Pada zaman tersebut jin tunduk kepada Nabi Sulaiman dan mereka banyak membawakan emas kepada Nabi Sulaiman sehinggakan di bawah laut pun Ifrit tolong ambilkan.

Masa Nabi Sulaiman mengarahkan pembinaan Masjid Al-Aqsa, semua jin patuh dengan perintah tersebut dan mereka membuat dengan bersungguh-sungguh bersama dengan para Yahudi dan manusia lain sampaikan mereka tidak sedar kewafatan Nabi Sulaiman.

Nabi Sulaiman wafat ketika berdiri atau duduk atas kerusi semasa memerhatikan jin dan manusia membina Masjid Aqsa. Sampai masa siap sepenuhnya, barulah kewafatan baginda dipertunjukkan dengan anai-anai makan tongkat baginda dan jasad baginda terjatuh. Ini nak menunjukkan bahawa jin juga tidak mengetahui perkara ghaib.

Selepas kewafatan baginda, Yahudi telah berpecah belah dan kembali ke tabiat lama mereka, menyembah berhala dan melakukan penindasan. Ada juga yang masih taat menyembah Allah, namun banyak dari mereka kembali menyembah berhala Baal, berhala Dagon (seperti lambang Starbuck), berhala Jehovah, berhala Osiris dan ada juga yang menyembah syaitan (Baphomet dan Lucifer)
 
Selepas itu Nabi Isa diutuskan kepada mereka dan mereka rasakan Nabi Isa adalah ancaman terhadap kekuasaan mereka. Lalu mereka menghasut pemerintah Rom supaya membunuh Nabi Isa. Tetapi Nabi Isa diangkat ke sisi Allah secara hidup-hidup dan dengan jasad dan orang lain ditukarkan ke rupa Nabi Isa. nabi Isa akan turun semula menjelang kiamat !! wahhualam
 
dan sekarang, sebab utama Yahudi terlalu inginkan BaitulMaqdis kerana menyangka masih bnyk lagi emas yang masih belum sempat diambil zaman dahulu. mereka percaya dengan kekayaan mereka akan dapat menguasai dunia. nampak kan ? kaum Yahudi tidak akan pernah bersyukur dgn apa yang mereka ada.. sampai suatu masa Allah akan melaknat mereka semua.
 
untuk pengetahuan semua.. bangsa Yahudi hari ini mempercayai 4 rukun yang telah disesatkan. Pertama, katanya orang Yahudi menganggap mereka adalah bangsa yang dipilih oleh Allah SWT manakala bangsa-bangsa lain adalah ‘binatang-binatang’ yang dijadikan rupa manusia yang membolehkan mereka melakukan apa sahaja termasuk membunuh bangsa lain. oleh sebab itu, mereka membunuh saudara kita di Gaza dengan sangat kejam !! merka beranggap saudara kita itu bintang yang dijadikan sebagai manusia.. subhanaallah :(
 
Rukun kedua, yahudi juga berhasrat untuk mendirikan Haikal Sulaiman iaitu kuil yang mereka dakwa pernah didirikan oleh Nabi Sulaiman a.s. dan tapak kuil itu ialah Masjidil Aqsa yang menjadi tempat Israk Nabi Muhamad s.a.w.
 
Rukun ketiga, bangsa Yahudi mahu mendirikan negara besar dunia yang berpusat di Israel di mana seluruh dunia akan tunduk kepadanya.
 
 Rukun keempat, mereka menunggu al-Maseh. Al-Maseh ialah yang memimpin Yahudi untuk menakluk dunia. Bagi umat Islam, al-Maseh ialah ‘dajjal’ yang dijanjikan oleh Nabi s.a.w..
 
disebabkan ketamakan bangsa Yahudi kanak-kanak yang ta bersalah jadi mangsa kekejaman mereka.. sedih bila on9 facebook saban hari ada je budak kecil yang meninggal, kepalanya disembelih. Allahuakhbar. kita manusia biasa yag ada perasaan tapi bangsa Yahudi  manusia atau binatang yang bertopengkan manusia ? walhal binatang pun sayangkan ank mereka.. mereka kasih sesama mereka.. 
 
 Janji Allah SWT akan sampai bagi memastikan Islam akan tinggi semula dan musuh-musuh Islam terutamanya Yahudi akan kembali ke era kesusahan dan penindasan seperti keadaan asal mereka.

Kita meyakini usaha mereka mengumpulkan bangsa mereka di tengah-tengah negara umat Islam itu akan berakhir dengan penghapusan mereka secara terus dari muka bumi Allah SWT ini. Ini bersesuaian dengan maksud sebuah hadith sahih riwayat Al-Bukhari dan Muslim:

“Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi (di sebuah tempat). Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok ‘Gharqad’, kerana ia adalah pokok Yahudi“.

Janji Nabi pastinya benar. Peristiwa ini akan berlaku bagi menamatkan siri pengkhianatan Yahudi terhadap Islam dan manusia secara keseluruhannya .
 
  Ya Allah kau selamatkan mereka. mari kita berdoa sama-II untuk saudara kita di sana. semoga Allah membantu mereka dalam keadaan susah dan senang .
 


 
 
"Bismillahirahmanirahim"
Ya Allah, Berikanlah keselamatan kepada penduduk Palestina dari serangan zionis Israel… Sabarkanlah hati mereka dalam menghadapi cobaan ini… Berikanlah surga-Mu kepada mereka yang mati syahid atas serangan Israel…

Ya Rabb, Turunkanlah bala tentara langit-Mu untuk menghancurkan Israel… Mereka dengan telah nyata-nyata mengabaikan keberadaan-Mu… mereka telah menghancurkan masjid, rumah-Mu… Dan merek
a segera akan menghancurkan Masjidil Aqsa… Sebelum hal itu terjadi… Turunkanlah pertolongan-Mu Ya Allah… Hancurkan Israel, seperti ketika Engkau menghancurkan tentara Abrahah…

Ya Allah, Berikanlah kemenangan kepada pasukan-pasukan Muslim Palestina, dalam menghadapi serangan Yahudi Israel, yang nyata-nyata telah membuat kerusakan di muka Bumi-Mu ini Ya Allah… Mereka melarang negara-negara Muslim memiliki senjata nuklir, tapi mereka nyata-nyata mengembangkan senjata-senjata nuklir pemusnah massal yang siap di luncurkan setiap saat untuk menghancurkan umat
Muslim…

Ya Allah, Halangi-lah pandangan pilot-pilot jet tempur Israel, sehingga mereka malah menjatuhkan bom di wilayah mereka sendiri… Hancurkan-lah pasukan darat mereka, seperti ketika Engkau memberikan kemenangan kepada Rasulullah Muhammad SAW saat menghancurkan pasukan kafir Qurasy… Berikanlah kemenangan kepada para Mujahidin Palestina, seperti ketika Engkau memberikan kemenangan besar kepada pasukan Salahuddin ketika menghancurkan bala tentara salib… Satukanlah faksi-faksi yang terpecah di Palestina, agar mereka konsentrasi menghadapi Israel…

Ya Allah, Kami sudah berjuang dengan segala cara menghadapi zionis Israel, dengan sekutu Amerika Serikat-nya yang selalu membantu mereka…. Hancurkan-lah kedua bangsa ini, seperti Engkau menghancurkan kezaliman & kesombongan Fir’aun…

Ya Allah, Kabulkan doa kami ini….

Aamin Ya Rabbal Alamin…. 

al-fatihah untuk mereka :')
 
 

 
 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Friday, 7 September 2012

aku pasrah ^^

hari-II kau stress. guane kau na sihat tin ? -,-
bdn kau lemah je bila hti kau TAK OKAY~ oh tolong la jgn buat aku mcm ni.. aku dah penat ouh :'(
sing a song :-
to my prince charming :-

sya TERLALU sayang awk sbb tuh sya mrh awk, awk tade at tempat sya bie.. awk ta rsa apa sya rsa. msa silam buat sya hilang prcya pda lelaki, tp sya dah letak kpercyaan sya pda awk bila kita kenal. sya percya awk bole jga sya, sya percya awk ta sma mcm dyorg, sya prcya awk akn pegang pada janji awk. cuba skali awk tempat kn skali je kat tmpt sya. 3x gagal dlm brcinta, dan kli keempat ada org janji yg dia akn jga awk, bg hrpn yg awk akn bhgia, awk berharap ta ? awk mst na bhgia dlm hdup. mcm tuh jugak dgn sya sya cuma na bhgia. sya cuma nak KITA bhgia. susah sgt kn ? :(
sya nmpk prubhn awk skrg ni, kita sll slh fhm. wlaupun awk ckp hal tu kecik tp pda sya besar. kalu sya ta syg awk, klau sya ta cinta awk sya ta kn buat smua ni. ye.. sya perempuan yg kuat cemburu . i admit that, tp awk tahu smua tuh sblm kita couple lgi. sya bgtahu awk sya dlu pns baran. sya na buang smua tuh tp klw hri-II awk seksa sya mcm ni, sya rsa na mti. awk dah buka hti sya, jgn biarkn dia trtutup :'(
sya cemburu bila awk add smua perempuan, sya cemburu bila awk beria-ria na kenal dgn sorg prmpuan and ta fkir prasaan sya. sya cmburu bila awk ckp psl prmpuan dpn sya. sya cmburu. tolong fhm.. sya skit hti bila awk tipu sya smta-mata na knal dgn sorg prmpuan. skit hti ni... tolong laa.. jgn buat sya mcm robot.
sya terasa bila dgn org lain awk komen bersayang-sayang at fb tp dgn sya, awk komen nak tanak je. sya tanak org lain tau kita ta bhgia. sya ta suka bila org tau sya sedih. sya na dyorg tgk kita happy-II je.. tp awk, sya ikut mna yg aw nak je.. awk buat la apa yg awk nak. :'(
hti sya skit bie.. jgn buat sya mcm ni da. :'(  lepaskan sya klau awk da ta bole jga sya, lpaskn sya klau awk da ta bole na pgg pda janji awk, lpaskn sya klau awk dah ta bhgia dgn sya. sya terima.. sya da sedia sejak mlm yg sya menangis tuh. sya sedia jadi single smula. sbb stiap prtmuan pasti ada prpishn.. klau brcinta rsa skit mcm ni, sya lebih rela hidup sngle. 
sya minta awk tgglkn sya bukan sbb sya ta syg awk, bukan sbb sya ada org lain tp sya na awk bljr mcm mna utk mghrgai seseorang. stiap hri sya mnangis. mnangis dgn apa yg sya ta miliki.. utk pgtahuan awk, sya kena balik hospital smula check drh sbb drh ada jngkitan, tp sya ta prgi. sya tanak duk sna. sya tanak kne thn, sya tanak tingglkn awk, sya nk tmn awk. sya tanak org lain tmn awk. tp sjak bbrpa hri ni sya tgk awk mcm ta prlukn sya dah.. klw sya tade pun, ta bg kesan apa-II pun pda awk.. kn b ? :'D
tape lah, sya dah deactive account fb sya. itu yg terbaik utk kita. itu cra sya na jga hti sya sndri :)
minta maaf klau ada kta-II yg buat awk terasa. bg sya msa utk tenangkn hti sya. i love you for a thousand years :')
-Assalamualaikum-



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Wednesday, 29 August 2012

Hanya Aku Cinta Kau Seorang :')


KLIK LAGU DLU BARU FEEL ^_^


selamat petang cik encik tuan puan adik manis dan abg kacak sekalian. dengn berkecil hati saya ingin mencoretkan sebuah cerita di petang hari ini. *ayt bm ke laut betol -..-

sejak ta update blog ni, labah-II buntut punggung tonggek sibuk membuat sarang yee.. bukan main suka dia aku ta jenguk blog ni berabad lamanya.. tade masa la na update, busy body je memanjang kan.. :p meh duk rapat-II, hari ni biar membengkak mata baca entry aku ni, siapa suh baca. pdn muka ekkau~ haha xD
org sedih tak kan tunjuk yg dia sedih, dan org yg gembira mmg terserlah yg mereka gembira. betol ta ?? *sejak monteng kelas cikgu saliza masa form5 dlu, bm aku hancuss smpai skrg, kedaulat namanya.. mak hntr p sekolah suh belajo, bukan monteng ! haha grau je.. aku tak penah ponteng sekolah taw~ ikut lah jejak langkah akak mu ni adik-II ku.. hehe

sebenarnya ptg-II ni aku ta tau na buat apa, fon aku sunyi je.. ta syokk betol ! >.< slalu time aku balik kelas ni nizam call aku, kitorg beborak lpas tuh dia tdur.. dia suka ckp time tdur~ comey sangat ! heee :D tp hari ni dan hari semalam lain dari hari yg lain. knp ek ?? tape aten... sabar... :')

mak aku ckp, klau kite sbr.. Allah akn bg lebih dripda apa yg kita minta, aku minta hbungan aku dgn nizam baik-II je, dan aku yakin Allah akn bg lbih dri apa yg aku minta tuh, maybe hbungn ktorg akn lbih mesra and BAHAGIA.. agak laa. :'D 

apa pun yg terjadi harap yg terbaik utk dia dan jugak aku. ada someone tnya aku, "korg gaduh kn? knp ta tukar relay tuh ?" oh come on... cuma budak-II saje yg akn buat mcm tuh, dan utk pengetahuan kau aku TAK bergaduh dgn dia. harap fhm yee.. jgn na lebih-II. kang ini makan dia !! haa.. mls je na tunjuk jari cun ni, kang nizam mara..nizam ta suka awek dia ckp bnda ta senonoh. kan b kn ? haa dia angguk :)
aku cuma harap Allah lembutkan hati aku ni, :'( aku tanak jadi ego mcm ni, aku ta suka and aku tau nizam lagi ta suka.. tp.. hati aku dah tanak dgr ckp sesiapa. :'( 
utk diri sndri:

tolong jgn berubah disebabkan hal yg remeh aten, syg kau rindu kau ta bole brubah. smua tuh infinity utk nizam sorg je, dan akan tetap mcm tuh. jgn keras kn hti kau klau tanak tgk org yg kau syg sedih. *tapi aku lagi sedih :'( . tolong la fhm apa yg aku nak. jgn buat aku mcm ni.. aku penat.. sumpah penat :'(
#smoga ALLAH lembutkan hati kau tin, buang ego kau jauh-II. cri num nizam call dia and ckp kat dia yg kau sayang dia sangat-II !! yg kau rindukn dia.. rindu na ketawa dgn dia, rindu na bergurau dgn dia, rndu na kne buli dgn dia.. ckp semua tuh kat dia !! (kite sayang awk nizam) *dlm hati je mampu aku ckp ni smua.. maaf :'(
tadi dlm kelas sepatutnya aku belajar tapi ini yang aku buat !!! :'/


kite na btau awk yg kite rindu awk, tapi kite ego sgt sbb tuh kite ta reply msg awk pgi tadi. i'm sorry. 
sejujurnya I NEED YOU :'/

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Saturday, 30 June 2012

saya "peha kiri" awak. PERCAYA lah :'D





selamat mlm saudara dan saudari yg comel lote, kacak gantang dan sama wktu dgnnya.. pernah dgr ke "cubit peha knan peha kiri terasa" or "cubit peha kiri peha kanan terasa" .ahh mana-II je laa.. itu lah umpanya aku dgn dia. aku na jadi "peha kiri" dia.. biar lah apa yg dia rsa aku pun rasa.. bila dia happy aku happy bila dia sedih aku pn sedih.

sblum tuh korg kne klik dulu lagu at bwh ni, bru feel na bca.. maaf la, aku TERpadam lagu at blog ni. ntah apa-II je kan ? -.-' okay sila klik SEKARANG ! :) 




mlm ni first time dia menangis, aku rsa mcm diri aku ni ta guna sbb bole biarkn dia menangis. klw aku kat sblh dia aku akn pinjamkan bahu aku utk dia. rsa menyesal bila dia menangis aku tade at sblh dia.. at least biar la aku ada at sblh dia lap kn air mata dia.. kan ? tak kan ku biarkn air matanya menitik ke bumi. :')

dear capita N :

sya tau awk sedih sgt mlm ni, dgn slh fhm kita tdi.. dgn fmily awk lgi. maafkn saya. saya bukan na tmbhkn stress yg ada at kpala awk tu, tp awk ta prnh na share dgn sya mslh bila awk balik rumah. saya MINTA MAAF sbb saya ckp kasar dgn awk td. saya ta dpt na cntrol marah sya. 

selama beberapa hri kita jumpa ni, saya happy sgt !! sumpah happy, awk bwk saya p pantai main buai kat sna.. kita nyanyi sma-II. saya suka tgk awk ketawa terbahak-bahak mcm na terkeluar ank tekak. sya suka tgk awk buat senyum menggoda comel. saya suka bila awk buat sya melatah wlaupun amat lah penat kan ? tp klw itu bole buat awk suka sya rela redha :) 

TERIMA KASIH utk tdi awk snggup kejar saya naik motor smta-mata na pulangkn fon dgn purse saya. sbb sya tertinggal dlm motor awk, maaf sbb menyusahkan. :'( tp kan awk bole pulangkn esok.. :'D saya hrgai apa yg awk buat.. mnggu depan saya da balik jb. awk janji jga diri baik-II k. walaupon saya jauh tp sya dekat di hti awk.. :) 

nnt smbut puasa saya balik k. nnt bulan puasa kita buka puasa sama-II ae.. saya tunggu awk, awk tunggu saya.. saya sayang awk awk sayang saya.. kan ? ngee~ :D 

me LOVE you bie.. ^^



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Monday, 11 June 2012

Gantung tak Bertali



fuhh! fuhh ! da berhabuk blog aku ni.. ya Allah smpai labah-II bole buat sarang kat blog aku ?! what the Fish ! ni klw aku tnggal lg sthun agk-II dyorg da bina istna siap ada ladys night pulakk tu. -.-' 

okay enough fatin !! da lma aku ta update, hri ni bila ada peluang mengupdate, aku ta tau na mla dri mna.. :'/ firts skali , aku buat entry ni khas utk keksih hati aku yg jauh nun di sana.. harap org lain ta bca entry aku yg mungkin geli geleman utk korg bca. nma pon utk KEKASIH hati mstilah ada jiwang-II. haha :D

klik play dulu sblm baca perenggan bawah.



hari ni genap 3 bulan saya dgn awk couple. tapi hari ni kita gaduh, sptutnya, kita sama-II happy tapi sebaliknya yg jadi. mlm td awk minta hbngan kita di gntung smpai masing-II tau silapnya.. kan ? saya tak sgka awk akn amek kputasan mcm tu.. and 1st time mlm td awk ckp " dah la, AKU na tdur " agk-II awk apa yg awk rsa ttg prasaan sya bila awk ckp mcm tu ? 

salah sya jugak sbb buat awk mrh.. tp sya ta sgka psal sorg budak at fb kita yg brgduh.. fb tuh menyusahkan kan ?? saya suka mlwan and awk pulak ta bole sbr dgn kerenah sya. sya tau limit ksbrn awk skit. msing-II ada klmhan dri sndri.. sya tau tuh, mybe btol kputusan awk utk gantung dlu relay kita ni. bnyak slh silap yg kita kne betolkan. stu mlm sya ta tdur sbb fkir apa yg awk ckp tu. 

sya mnta maaf sbb sya ta jdi yg sempurna utk awk.. bru hri ni sya sedar yg sya bnyk kekurangan wlaupun awk sll ckp kat sya yg sya bnyak kelebihan. and sya pon tau skrg awk mst da sdar smua kekurangan sya.. :') saya syg awk lbih dri diri sya sndri, kdg-II bila sya na ckp at awk yg sya terlalu syg sgt kat awk tp sya rsa dri sya tak lyk na ckp mcm tu. biar sya simpan je dlm hti ni. 

sya na mnta maaf jugak sbb sya ta cont awk, sya ta msg awk. sya da taip msg tp sya ta send at awk. sya cuma smpn dkat draft. sya tanak awk stress bila bca msg dri sya. agknya da bnci, klw ta. ta kan lah smpai awk ckp "aku" kn ? :') apa-II pun sya hrap awk buat yg terbaik utk final exam awk. sya sll doakan awk diprmudahkan sgla ursuan dunia dn akhirat.  

sya ta tau apa kan jdi pda hbgn kita lpas ni, sbb kita cuma mrncang tapi Allah yg tentukan sgala-galanya.. kita cinta stgh mti pon klw Allah ckp kita ta kan nikah, awk tetap ta kan jdi suami sya. tapi sya yakin yg tulang rusuk awk tuh ada pda saya.. sya tau awk akn cri sya.. tapi klw sya silap mencongak. saya harap awk bhgia dgn siapa pun yg bole trima awk seadanya.

sya ta tau bila awk bca entry ni, yg sya dpt agk awk akn bca ni 2 mggu dri skrg. itupun klw awk sudi bca. sbb awk da hbis exam msa tu.. tp klw awk ta bca pn dlm msa dua minggu, sya hrp awk akn bca bila awk betol-II free sbb sya buat ni khas utk awk sorg je. :)

and mungkin bla awk on9 fb nnt, relation kita da tade, sbb sya akn deactive akaun fb sya hri ni. sya on fb sbb awk, tapi bila hbgn kita awk minta gntung mcm ni, sya rsa mcm tade mkna sya na main dgn laman sosial lgi, sbb fb jugak hbgn kita ni jdi mcm ni :(

saya rsa sebak na text awk, sya ta tau knp sya sedih sgt bila awk ckp mcm tuh kat sya mlm td, hrap awk fhm knp sya ta text and call awk. sya rindu awk sgt-3 :( kat sni je sya bole luah kn smuanya. hrap apa yg sya taip ni jlas buat awk fhm. saya tunggu awk.. tunggu smpai awk ckp awk RINDU kn sya jugak. :'D

assalamualaikum bie  ♥ 


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Friday, 27 April 2012

I need you !! now. tomorrow and forever.... :'/





rasa terbeban bila kita ta mampu na share dgn siapa-2 pon psal smething yg mmbuatkn kita sedih.. na cerita tapi tak bole !!! pda hakikatnya, i need someone~ please.. may i borrow your shoulder :'( huh ! sabar aten.. kau bole handle smua ni. bnda yg da biasa kau alami, kau bole control prasaan kau. jgn lemah sbb someone yg kau ta sure dye sayang kau atau ta !!

ssuatu yg aq blajar hri ni, "sakit akn buat kn korg lebih kuat, takut buat kn korg berani, patah hati buatkn korg lebih bijak utk menilai. so.. berterima kasih pada yg lepas untuk mndptkn msa depan yg lbih baik " :')






capital N--> saya rindu awak.. :'(



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Thursday, 26 April 2012

Semuanya SEMENTARA sahaja




di pagi yg hening.. burung-2 berkicauan, mak/ayah hntr ank-2 pergi sekola dan aq slh seorg aqq yg mithali pabila bgn di pagi hari semata-2 untuk menghantar adik ku pergi ke sek dek kerana ayh ku bkerja. *ayat mcm mintak kaki kan ? *sigh (-.-')

pagi-2 lpas hntr adiq aq pergi sek, tgk kehidupn dunia yg cuma smntra. terus timbul idea tentang "semuanya SEMENTARA sahja" related to the topic . sblm aq membebel ta tentu pasal. aq na crita td msa aq ontheway balik hntr adq aq pergi sekola.. sorg mamat ni bwk waja dye kaler itam tanak mengalah dgn aq kat ats jmbtn. sorry la bro. kete kau punye bsr na lalu jugakk kat jmbtn yg kecik mcm sebatang kera pokok kelapa. *umpama lah ! adoiyy.. apa la slh nya kau mengalah dgn seorg awek yg ta brapa na lmah and tak cute ni. ini tidak ! ta gentleman lgsung.. tapi si bro tuh ingat aq pon na mngalah laa dgn dye. hak-3.. sorry.. mood aq ta baik pg td, sbb mimpi kwin dgn putera raja terbntut disbbkn kne hntr adiq aq p sek. -.-'

bro tu na lalu kat jmbtn tuh, aq pon lalu jugak.. smpai kt tgh jmbtn. msing-2 ta lpas na move on~ dye pndag aq, aq pndg dye.. aq tgk kete dye, dye tgk kuda aq. "apahal bro ?" dlm hti ni berbisik. na ckp depan-2.. malu ! bro tu pon da pndg aq ats bwh-2. na mara lettew~ dye ingat aq tkut agknya. pdhal mmg tkut pon. . -.-' last-2.. aq tgk kreta dye brundur ke blkg. dlm hti berbisik lg " alaa.. muka je kacak ! tapi takut dgn aq, puii~" punya takbur aq tadi.. tapi mmg betol laa. dye kne undur ke blkg. sbb kuda aq mna reti na gostan. ta kn aq na trun lpas tuh tolak ke blkg ?? ee.. jatuh lah standard aq sbg puteri "kampung ketapang tgh" apa ? ni nma tmpt tggl aq. aq duk kg je.. ta de na duk bndr mcm korg.. *ayt kau mcm minta kaki lagi tin -.-' 

then lpas dye undur kreta waja dye berkaler hitam tuh. aq pon msok gear . and gerak.. eh-2.. jgn lupa ucap terima kasih. dlm hti je laa.. tapi aq senyum and angguk kat dye.. tnda berterima kasih. klw dye ta fhm, na je aq toinnkk dye tadi. aq da mlalut jauh meninggalkan tajuk utama tuh. hurmm.. :'/

okay guys, yg tgh syok tdur tuh BANGUN !! mthri da na terbit, jgn duk tdur~ nnt rzki ssh na msuk.. *ye-2 jerkk lah kau, kau da ta bole tdur, kau kcau org tdur pulakk.. 

******************

knp topic kita hri ni smuanya sementra. aq ni bukan ustzah na crita psl kehidupan duniawi dan ukhrawi, tapi serba sedikit yg aq pelajari kat sek dlu time kecik-2, mak and ayh aq jugak ada ajr psl kesenangan dunia ni. and yg psti org sekeliling kita jugak. kan ? yelaa.. korg kaya mcm mna pon, one day akn teruji hati korg pabila korg jatuh bankrupt or apa-2 je la.. aq bkn mndoakan korg hdup ssh.. tapi apa yg kita ada skrg cuma lah pinjaman smata-2.. haa. ! tangan, kaki, jari jemari yg menaip ni. ni smua pinjam. klw yg ats tuh ckp dye na amek ibu jri tgn kau, bole ke kau mkn pkai tgn ? bole mmg bole.. tetapi susah utk korg jalani hdup korg. 

and one thing yg aq sedar hri ni ialah relation juga sementra.. knp aq ckp mcm ni ? sbb.. relation korg ta kn kmana jugak. tpi tak pulak aq ckp yg ta de cinta yg di dunia ta kn jumpa smula kat syurga tuh nnt. mungkin adaa. tapi ta ramai.. *wallahualam... tapi pda aq. stakat relation dekat dunia ni smuanya smntra.. lbh-2 lg tu haa. yg rmai pemuda pemudi kita sekarang duk buat. buat apa ? couple laa. adoiy.. ta terlepas lah dri aq ni... -.-'. 

mnusia ada prasaan yg mmg ta bole na kwl, lbh-2 lgi prasaan suka, sayang, benci, tu smua lhir sndri dri hati. budak kcik skrg pon da pndai cintan cintun. tangkap jiwang siut~ haha. korg pernah trfkir ta, bercinta dgn org lain tapi kwin nnt dgn org lain ? sblm ni, aq fkir, org yg aq couple tu la, jdoh aq.. sbb tu aq na buat yg terbaik.. tapi org yg aq syg jugakk lah sedar kn aq.. yg kita bercouple sekadar utk mncari pengalamn.. dri mna dtg nya kecewa tuh klw kita ta couple ? dri mna dtg kjujuran tuh klw kita ta couple ? dri mna dtg nya itu ini klw bukan dri couple. pokok pangkalnyaa.. pengalaman yg mematang kn kita.. korg setuju ?? ta stuju go ahead~ 

haa.. aq na tekan kat dekat sni. korg dgn sesiapa pon~ klw one day korg kecewa. ingat one thing ! jodoh smua Allah da tetap kan, jgn rsau.. jgn fkir korg ta kn kwin. mybe jodoh korg dekat akhirat sna. tak siapa tau. yg pnting setiap kejadian Allah kat muka bumi ni ada psngannya sndri. :) and tetapkn kat hati korg, biarpon tade gf/bf,  korg akn tetap terjga sbb Dia ada dekat dgn korg, Dia la PENJAGA terbaik utk korg. percya la ckp aq.. aq ta tipu.. :D *muka confident je bg ceramah pgi-2 buta..

ckup smpai sni je laa. mta aq tbe-2 mngantuk.. org lain da nyenyak tdur di ulit mmpi. da siap hbs stock air liur bsi nuh aq bru na ulit mimpi. na smbung mmpi td. kwin dgn putera raja.. aum-2.. haha..

k bye... goodnyte goodmorning :D

#bercinta lah dgn MAHA PENCIPTA#


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Wednesday, 25 April 2012

PMS tu apa ?? -,-'




hye-3.. k bye.. *tetibe mcm mintak kne lempang -.-'
hari ni update , mlm tdi update. ta pnt ke ? eh suka hti aq lah. bukan guna jari jemari kau yg runcing tuh.. *moody. okay. lelaki kne bca entry kli ni. sbb LELAKI PERLU TAHU :) knp lelaki perlu tahu ? sbb dye relate dgn khidpan korg as a friends, boyfriend, husband. etc lah. yg pnting siapa pon korg dye ada kne mngena okay !

tdi. bosan-2. bca la blog someone ni.. nice, menarik tertarik blog tuh mcm na kne boom ! haha.. SUMPAH ta bosan bca entry at blog dye. bca punye bca terbca psl 1topic ni.."PMS." pms tuh apa kak ? *ada budak tnya.. 

---> PMS tuh "Premenstrual Syndrome" also known as "Premenstrual Tension" is a collection of physical and emotional symptoms related to woman's menstrual cycle"

apa bnda kat ats ni ? na suh aq explain dlm bhsa omputeh mmg tak lah kan. aq da lma tinggalkan England. 20 thn yg lalu. *nmpk sgt tipu kn ? bhaha.. okay-3.. aq terangkn kat korg apa yg aq bca td k. PMS tuh gangguan fizikal dan mental kpd kaum perempuan mnjelang 7-10 hari haid anda hilang. *tapi aq ni, sblm dtg tuh aq da mnagmuk bagai. waallahualam, kuasa Tuhan kn :)

okay, continue.. contoh-2 gangguan fizikal :

1) MUDAH RASA PENAT:-
 kje bwk kertas sekeping je tapi rsa mcm bwk btu bata 1000kilometer nya.. *rsa tertipu ke ?? alaa.. ibarat je sayang.. rsa penat nya mcm tuh lah.. -.-' pda si bf/suami tlg memahami psgn anda. kdg-2 ta buat kje pon bole rsa penat. jgn ckp psgn korg pmalas la apa laa. hormon yg mnjdikn mreka mcm tu :)

2)JERAWAT:-
 skit hati pulak bila si comel(jerawat) tibe bila kita tanak !! lgi-2. bila na jumpa bf korg. prnh ta jdi mcm tuh ? haa.. rsa mcm pkai topeng ultraman lgi bgs dri tgk muka sndri. haha . *abaikn topeng ultraman tuh . -.-' 

3)SAKIT DI BAHAGIAN TERTENTU:-
 sstgh prmpuan akn rsa skit di bhgian perut. org panggil senggugut bukan sesungut ! yg skit tuh org bertuah je lah yg merasainya, mcm aq ni.. wajib kne kot. (^.^) *muka comel wa . okay, pda guys yg awek or wfe dye mcm ni, jgn lah kau na ajk dye p dating ta tentu psal. ajk daki gunung everest bagai. mmg kau kne lambung dri ats ke bwh la kan ? haha. 

4)RASA LAPAR/TADE SLERA NAK MAKAN
 yg ni depends pda gurl tuh sndri, ada yg smkin brslera na mkn and mcm aq ni, tgh-2 laa.. tp sllnya aq tade slera akibat dripda senggugut yg dekat ats tuh and rsa mual. yg mcm aq bca entry td, dye rsa lpar and sll na mam. lain org lain cara. . heuuww~ xD and pda lelaki kat luar sna tuh, klw korg ajk awek korg dating and awek korg bru je kluar rumah terus ajk pergi mkn, korg kne memahami, itu bukan dri awek korg yg sbnr. itu hormon dye. and klw korg da mkn tapi dye na mkn lgi. korg jgn slh fhm. itu hormon dlm bdn dye. and klw da makn , and na mkn and mkan and mkn bla bla bla. korg ckp mcm ni kat awek korg "baby. baby na mam lg ? ni hisap ibu jari kaki aq ni !!! smbil menengking pda dye ! insyaallah dye ta kn mkn da 7hri 7 mlm. haha

yg dekat ats tuh contoh-2 gangguan fizikal. yg bwh ni pulakk contoh-2 gngguan mental yg dialami gfs/wifes korg. c(:

1)NAK KAN LEBIH PERHATIAN.
 msa PMS dtg, gf korg akn mula menggedik ta tentu psl and da tentu korg rsa mcm na bg kaki kat dyorg. guys !! focus at point ni k. dyorg bukan lah gedik dgn korg tapi na kn perhtian LEBIH dri bf dyorg. kang minta perhatian dri laki lain jadi lain pulakk. so.. klw bukan dgn korg dgn siapa lg dy na gedik-2 mnja bagai. *katanyaa.. hoho

2)PERUBAHAN EMOSI YG TA MENENTU:-
 haa. yg ni korg kne brhti-2 dgn gf korg, mula-2 elok je suka-2. tbe-2 je menangis and 5 mnt kmudian mengamuk mcm singa betina . jgn kau kata gf kau gila. hormon dlm bdn dye yg buat dye jdi mcm tuh. prnh ta ? korg tgh suka-2 ni tbe-2. gf korg mrh ta smena-2. and terus mnta putus !! haaa. itu lg bhya. so. pda si jejaka-2 tampan. kacak macho dan berkaliber *cewaahh ayt. na power jerkk.. puii. haha. korg kne bnyk bersabr okay. pms dtg ta diduga and pergi akn kembali. ;)

3)MARAH MCM SINGA 
 haa. yg ni lg stu korg kne alert ye guys. kdg-2 bila PMS tiba. mood gf korg ta kn mnentu. dyorg sng mengamukkk+marah+menendang. *ada ke gf yg mcm tuh ? :'/ lbh kurg mcm tuh laa.. buat slh nya sbsr kuman. bukan bob kuman tuh. klw yg si pelawak tuh da terang-2 besar kesilapannya. -.-' yg ni ksilpn korg buat kcik mcm semut tapi dye mengamukk mcm ribut !! haha.. becareful guys~ *nada jahat :D

moral of the story is.. setiap tingkah laku or perbuatan gf korg time PMS dtg. itu bukan slh dyorg. dn juga bukan slh ibu mengandung. tapi tu is a part of life !! na jdi lelaki yg betol-2 memahami, jdi org yg PENYABAR dlu..korg kne memahami bnda ni dri skrg, at least nnt bila korg da kwin, korg ta rsa shock sgt. :D

hopefully bf aq bca entry kli ni. sbb cth-2 yg aq bg tuh kbnyakan dtg dri diri aq sndri. :) info ni bukan copycatdog but "sharing" korg bole follow kaki blogger yg hebat mcm dye.. klik sni sayang.. 

okay. smpai sni je lah, da ptg ni. mcm biasa.. aq na pergi ukur jln. huahuahua. nak ikut ? jum.. tapi naik transport sndri okay. kuda aq ta terima org yg ta dikenalinya.. weepieee~ bye-2 xD



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Tuesday, 24 April 2012

KAWAN !! baca nie :)




jwb salam dekat ats tuh~
jwb-2... haha.. okay aqq-II abg-II adik-II atok dan nenek.. ;)
sila kan duduk dpn lappy msing-2.. mlm ni cerita HOT . eh-2. TAA.. suam-2 kuku jah.. -.-' siapa lah aq ni kan.. haha. mlm ni dgr lah luahan isi hati aq ni. minta maaf dlu klw bhsa ceq kasaq mlm ni~ nma pon luahan perasaan, ta kan na bg ayt cool~ ta macho aa nnt. ye dak ?? *poyo.. >.<

okay 1st, mcm biasa. kne tnya dlu... hehe. korg ada kwan yg korg suka ta ? or korg mmg ta suka kat dye ? or lgi stu, korg suka then bertukar ke ta suka ? haa.. pndai-2 la korg jwb ye.. aq saje je tnya.. :) sbb aq ada sorg KAWAN. kwn katenye... -..-' yee. kawan aq !! tapi... dye buat silap la bila aq da anggap dye kwn aq. sayang kan ? dye bukan lah kwn baik aq, tapi aq anggap dye kwn la. jenis aq smua aq anggap kwn even aq ta suka . hidup ni klw tade kwn mmg ta bole hdup aa. betol aq ckp. KAWAN lgi pnting dri BOYFRIEND ! tapi klw kwn mcm ni... aq lbih rela pnting kn bf aq. :D

knp kat fb aq bnyk status psal KAWAN ?? haa.. meh aa aq na crita, aq bukan na bruk kn dye tapi klw dye bca apa yg aq taip ni, bia dye tau prasaan aq slama dye jadi kwn aq. :) 
kau yg di pnggil KAWAN !! *cewahh. kawan ke klw kau pntingkn dri kau sndri ? :'/ bukan skali dua aq sbr dgn kau, bnyk kali kott* ingat kau bole la brubah.. kawan yg aq masih sayang.. ubah sikap kau klau kau tanak org yg pnh berdamping dgn kau hilang mcm tuh je. mcm yg kau buat skrg ni dekat aq. serius doe ! sedih tgk kau mcm ni. okay.. korg smua na tau ke knp aq marah dgn dye ? mcm dekat status aq. smuanya psal pinjam meminjam. 

yee. kwn-2 aq yg lain smua ckp aq bodo sbb terlalu berlembut dgn kau.. tapi aq rsa aq ta smpai hati na lyn kau mcm mna dyorg lyn kau.. even kau mmg mnyakitkn hti tapi sayang tu ada laa.. kau sll gak buat aq ktwa.. tapi please laa.. ubh prngai kau. dlu pnh skali kau kne pinggir. kau suka ke bila jdi mcm tu ?? kau suka org pinggir kau ?? aq ta tau apa mslah kau dgn aq.. msa kau na pinjam kau ckp baik je weyh, aq ni manusia.. prasaan kesian tuh ada. klw org lain pon fkir 2,3 kli na bg pinjam. bukan skit. 300.. pda siapa yg kaya tuh, pda korg 300 tuh skit kan ? mcm 3 hinggit je.. 

tapi aq ni bukan kya mcm korg. sdrhna je pon~ itupon duit elaun aq, yg aq sentap dgn kau KAWAN, dlu sblm kau dpt pinjam kau JANJI kau na pulang kn lpas kau blik dri rumah. tbe-2 kau ckp kau da ta balik hostel smula. mau ta skit hti aq ni. mcm-2 alsn kau bg kat aq, kad atm kau pth, then ayh sdare kau mninggal, then skrg aq call mak kau, mak kau ckp kau demam. ayoo~ aq knal kau.. aq tau prngai kau. klw kau pnh suh aq brlakon utk tipu mak kau.. ini kan pulak aq si bodoh lgi tak guna ni.. sng-2 lah kau suh mak kau ckp mcm tu kat aq. tapi at least otak yg Allah anugerahkn ni la, brfkir yg aq sbnrnya ada kawan yg selfish !! 

bodoh sbb rsa belas kasihan tuh bnyak dari rsa penting kn dri sndri. tak mcm kau !! siapa-2 yg ada kat tmpt aq pon akan mrh dgn kau.. siapa bole thn dgn prngai kau. ta kan aq na snaraikn smua bnda burok kau kat sni.. aq pon ada jugak burokk nyaa.. tapi .. ntah la.. org sekeliling kita yg menilai kita. kau tnjuk prngai kau mcm tuh, mcm tu lah org tfsir psal dri kau.. 

kau da bsr kot, cuma otak kau je kureng matang.. be matured lah. skali aq da terkne dgn kau mcm ni. lpas ni ta mungkin aq lyn kau baik-2 daa.. kau sndri yg buat aq mcm ni.. nak sgt kn ?? haha.. aq ta ksh.. kau nak aq bagi.. tapi nnt jgn tnya knp bila aq brubah !! :D peace..

assalamualaikum KAWAN.. smoga cepat smbuh demam kus-2 kau tuh :)


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Saturday, 21 April 2012

sayang atau benci kat EX boy/gurl korang ? ;)



selmat mlm smua. hoho. terasa lma ta update blog, last aq update msa aq 1st exam 10hb hri tuh. . lpas tuh tade msa da na update-2 ni.. huh ! act mlm ni na crita psal msa silam aq je.. apa ? awak ta suka baca ? okay, silakan klik pngkah kat ats sblh knan tuh yee. TERIMA KASIH . selamat dtg lg :D. siapa yg boring-2 tuh bca la klw na bca.. aq ta pksa kot. -,- *muka berlagak. haha..

okay 1st aq na tnya korg la. klw ex korg cari korg smula lpas dyorg da buat korang kecewa. frust menonggeng  dan sbgainya lah, apa korg akn buat ? korg ada prasaan syg ta kat ex korang ? korg sll ingat ta kat ex korng ? mst bila korg ingat korg rsa mcm na cekik-2 je mamat/minah tu kan ? rsa na hantuk-2 pale dye kat dinding. *ganah boh.. c(: gurau je lah.. tapi ada jnis yg mcm tu kan, berdendam smpai ke mati. ayt org bila dikecwakan "aku ta kan maafkan kau si polan bin/binti si polan sampai MATI " ayt mcm ni da biasa sgt da.. 

TAPI !! ingat la ye wahai anak-2. sebesar mna pon silap org tu kat kita kita kne maaf kan. *ye-2 jerkk aq ni, hoho. betol laa.. sdgkn nabi pon ampunkn umat dye inikan pulak kita umat dye. kerdil je kot.. kan ? tapi aq plak jenis yg bila org yg aku syg then kecewakan aq, aq bole maafkan tapi na jadi kwn tu sorry to say lah. kau da jadi msa silam aq. smpai bila-2 aq anggap kau da MATI !! no more relay even as a FRIEND. ingat tu~ apa ?? kejam ?? eh , kira okay aq maaf kan drpd aq ta maafkan kau dunia akhirat. ^^

khas utk msa silam aq mlm ni. : 
--> aq tau kau stalker aq, even dlm fb or blog aq.. aq tau kau amek tau psl aq. kau call mak aq tnya khabar aq. kau text mak aq tnya study aq mcm mna. i really appreciate that. but please laa. kau care je dgn family kau . kau ada tanggungjwb bsr selain drpd kau na amek tau psal aq ni haa. aq ta pnting pon. baik kau kje lek lok cri duit bg anak bini kau mkn. skali aq da ckp aq MAAF kan kau. tak perlu la kau na jumpa aq and minta maaf lgi. dunia akhirat aq maafkan kau . IKHLAS :)  kepada si polan bin si polan. i'm happy right now. jgn kau ckp klaw aku ta bhgia aq akn cri kau. no !! even life aq skrg just simple, and lbh sdrhna but i'm happy. :D 

itu je aku na ckp mlm ni. bye :)



 I'm in love with who love me. that's enough for make my life COMPLETE 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Tuesday, 10 April 2012

rindu ke bf ke dua akuu :'(


petang guys.. :) hari ni lepas one paper, fuhh~ lega rasa . Alhamdulillah la, soaln nye ssh mcm status di fb aku ni haa... 
|
|
|



haha.. doa sgt ssh kan da ssh. @_@ tapi kira okay lah sbb aq tade tinggalkan kosong pn sbb bf aq ckp JANGAN tinggal stu pon ksong, jwb smua soaln. hoho xD

balik pada tajuk utama kita ptg ni, rindu bf kedua aq. siapa kah ?? jeng-3.. haha.. bf kedua tu laa.. yg dekat ats tuh, yg aq print screen sbhgian dri fb aq. haa.. blur lettew~ mksud aq bf kedua aq tuh FACEBOOK aq maa.. -,-' aq suh bf aq tukar password fb aq tuh sbb tanak bg aq on9 slalu. yelaa. kn da exam week ni, aq ni bkn bole. skit-2 bkak fb aq tuh. hurmm. stu hri aq ta bukak, ta tau apa crita . ntah dye sihat ke ta.. rindu kat kau "mukabuku" :'(

skrg klw aq na update status kne suh bf aq update kan, ta bole na klik "post" tu sndri. huwwaaa . baby ku sayang.. tggu aq hbis exam yee.. 18hb aq hbis nnt aq mnta password kat bf aq, aq na ziarah kau tahu ? kau mst rindu aq kan ?? :'( itu pon klw bf aq na bg password nye~ klw dye ta bg bole gila aq jdinya. 

skrg aq bole tgk kau dri jauh je cinta hati ku.. kau sgt-2 tidak terurus. bf kesayangan aq tuh ta jga kau ye ? hurmm.. dye tuh lelaki, kau kne fhm.. :'/ sian kau "mukabuku" bersepah-2 status kat timeline kau tuh, nnt aq suh bf aq ejas timeline tu k ! aq tau kau pon serabut kan, aq sndri tgk srabut. kau da elok-2 wall biasa pergi transformasi dri kau jadi timeline yg agk menyebalkan tuh kenapa ?? grr~ >.<

jga dri tahu, :'( muaahh kali :-* tggu 18hb ni sayang... 





hanya mmpu melihat kau dri jauh :'( 
RINDU SERINDU RINDUNYAA~ ooowhhh *nyanyi sat xD

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Sunday, 8 April 2012

FINAL EXAM buat aq demam -,-'


hello guys, sorry klw korg bca blog aq tanpa background music, dlu ada.. lpas tuh ari tu aq godeh-2 blog aq ni, lagu tuh hilang. damn !! tu lah, konon-2 na menceriakn blog yg burok lagi huduh ni, tapi jadi mcm ni plak, hurmm.. tade feel la korg na bca blog aq lpas ni, sll bca mst menitik-nitik kan air mta korang sbb lagu yg aq letak jiwang parokk !! bhaha.. tape-2, nnt aq letak lagu yee.. PEACE c(:

na buat skrg ni ta bole la, na modified lawa-2, mood aq lari ! lagipon masa not enough. *ececey speaking bagai, ckp omputeh pon ke laut~ -,-' *maaf ye, i'm trying to be a good speaker in english xD. okay-3. topic aq mlm ni na crita psl FINAL EXAM, ni da melalut ke laut ! erghh~ >.<

hri selasa ni, start dgn paper TITAS ! sumpah weyh, aq ta tau bole buat ke ta...org slalu mst la always think posi+ rite ? tapi aq ni ta tau la.. serius class itu sangat-3 MEMBORING kan. maaf terpaksa caps lock boring tuh. hal ini disebabkan kelas itu sangat BORING ! msa dlm klas tuh. aq focus gila-2 taw~ 101% plak tuh.. focus dgn handphone aq ni haa.. -,-' *maaf ustazah, apa ustazah ajr sya ta dapat na tangkap. ta tau la mslh kat ustazah ke maslah kat sya ni. ustazah CUN sgt.. sbb tu sya ta dpt na focus, suara ustzah lembut sgt-2. mendayu-2. smpai sya rsa na tertidur.. Zzz~ 

arghh !! fatin stress ni >.< *gedik kan bila aq bhsakan dri aq fatin. ee.. geli ! yekk :p korang-2. yang comel+cute+hensem+kacak+gagah+KATANG dn sbgainya.. tolong doakan aq yee.. aq try buat yg terbaik. just na pointer aq naik je, klw naik tuh bersyukur gila-2. doa-2 korang aq akn ingat smpai mti, :) 

now aq masih ada kat syurga ke dua aq ni haa. RUMAH kesayangan ;) ptutnya balik jb hri ni, tapi disebabkan sikap aq yg suka buat kje last minute, tiket bus habis di jual. HAHA *pdn dgn muka kau tin.. org suh bli awl-2 kau buat donno je, lpas tuh sndri yg tension -,-'  bus aq esok pkul 9 pagi, smpai-2 jb nnt terus kne prgi kolej, mnta sign akedemi. klw ta dpt sign dri akademi confirm aq ta bole masuk dewan priksa nnt. sigh -_-'

okay, smpai sni je lah.. aq na packing brg aq.. stu brg ta pack lagi. hoho. 


budak kecik ni pon tahu na SUCCESS !! haha.. brsemangat gila aq tgk budak kecik ni. so.. aq pon kne lah bersemangat na success kan ? ngee~ :D
*hey budak kecik !! muka kau comel sgt bila buat mcm tuh~ muehehe ♥ ♥ 











Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Wednesday, 4 April 2012

1st date aauumm~ ♥


best sgt hari ni dpt jumpa dia.. rindu yg dipendam-2 akhirnya terbalasss.. haha ! ckp naik motor tpi bwk kete. -_- aq baru rsa na merempit dgn dye.. haha.. serius ! debar gila dri mlm klmarin.. msa na jumpa dye pon aq da berpeluh-2.. haha.. pg td pon dye yg kejut aq. pkul 9.11 a.m taw~ awal gtu.. aq pon mamai-2 ni jwb la call dye. itu pon kali ke-2 dye call bru aq jwb. hoho. al-mklum laa.. mlm td aq bru smpai dri jb. tu yg penat skit. tapi sikit je la. itu ta mnghalang lgsung aq na jumpa dye. xD

dye kjut aq awl-2 dlm kul 12 jugak la bru jumpaa dye.. hati ni hot jugak kan bila kite txt dye ta bls-2.. yela~ dye  kejut kita bukan kemain awl lagi, lpas tuh menyepi. aq ingat dye tidur~ rupanya dye buat kje skit.. hee :D sayang awak ketad-2 bie. aauuu~ then lpas dye da siap wt kje tuh dye call ckp otw . aq terus cuaakkk . da la ta siap lg, aq sempat bersih kan sangkar kucing aq tuh. hbs tggu dye lma ngat.. last-2 aq yg lmbt siap.~ -_-

lmbt-2 pon aq dpt jumpa dye jugak.. tau kat mna ?? haha.. mna bole btau dye amek aq kat mna td. malu lerr~ hoho :p lpas tuh ktorg p kat jmbtn gntung, sbb dye ckp dye ta pnh p stu lgi. soo. aq ajk la dye p stu even tmpt tuh ta lwa mna pon and jmbtn dye pon da tercbut skru la apa laa.. tapi bila dpt prgi dgn dye terasa INDAH ! haha.. *gedik sgt.. 

then.. ktorg p tmn bunga, kat stu aq ta pnh date dgn siapa-2 and dye pon ta pnh kot. ta tau la klw dye pnh kn. sbb dye ckp tanak p tmpt yg aq prnh prgi dgn ex-2 aq dlu.. dye nak yg baru~ nmpk ta ? prihatin sgt kan dye ? haha.. 

then. fon aq berdering !! kring-2.. 
mak aq : bila na balik.. tgk jam, da na pkul 4 ni, (nada perli)
aq sbg ank yg comel : ye maakk.. jap g org balik, *sigh -_-

dye pon hntr aq balik.. sumpah ! ta puas jumpa dye.. :'/ sokey, dye da janji esok jumpa lagi.. ngee~ 
i love you ketad-2 capital N  ♥ ♥ 
dye seewikk mcm cadbury ni tahu , i love you damn-2 much bie.. muehehe

mlm ni na tdur awl, esok ta sbr na jumpa dye. hoho 
adios~ ^_^


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Sunday, 18 March 2012


bertemu fatin lagi dalam rancangan "auu cute nye saya" grr~ *gedik -.-' . okayokayokay.. ta kisah la rncngan pape pon.. janji glamour okay ! haha. sumpah boring tahap gaban woo~ na study tapi pnt. tapi bila bring tanak pulak tdur. bila duk mgadap laptop bru la dye na mngantuknya, tak paham betoii lah -.-' hoho.

mlm ni na cite sal apa ek ?? hurmm... haa !! tdi at fb, aq terbca la status someone ni, dye wat status---> " saya rela dimadukan" hoho.. ya Allah, baik sungguh hati dye. syurga lah tempatnya nnt. :) yelaa.. terkejut kucing kot bila bca status tuh, ta tau la dye sengaja ke apa kan wat gempak ke. yela.. org gila pon tanak bnda pahit dlm hdup dye. ini kan pulak org normal mcm kite ni.. pepe pon wa tabik spring kat kau pmpn.. HAHA.. xD

Aku ta hebat mcm kau pmpn. sbb tade istilah MADU dlm hdup aq, fullstop ! peduli apa org na ckp aq tamak ke apa, kisah ke ?? takk !! aq mmg tak suka kongsi, haha.. klw bf aq na madukan aq skalipon make sure aq dilepaskan. HAHA

ingat senang ke nak bermadu ?? org yg ta kuat cmburu and penyabar je yg LAYAK !! org mcm aq tak layak , dripda aq terus derhaka, lbh baik ta paya di madukan. syurga bwh telapak kaki ibu pon bole.. :) eh-2. aq ckp mcm ni bukan aq ckp bsr yg aq ta kan dimadukan, sbb aq sndri ta tau apa akn jdi msa akn dtg. MANUSIA BERUBAH !! aq tau tuh~ ^^ 

mna tau one day, aq sendri yg akn cri madu aq tuh.. haha.. klw betol jdi mcm tuh, itu bukan "fatin syahirah hussain" :p minta-2 la di jauhi, AMINN~ 

OKAY-2. tu je yg na di kongsi, aq klw boring mmg ni la kjenye.. hoho, tade cite pon buat-2 cite.. korang tak suka klik je pangkah tuh, tapi apakan daya.. korang da bca. da na dekat habis pon.. HAHA.. gudnyte u ollss.. sleep tight okay ^^ aq na siapkan krja yg bertimbun-2 ni.. :'(
salam 1 MALAYSIA !! *cewahh hihi xD





Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Friday, 16 March 2012


Hari minggu mcm ni ta tau na buat apa.. (B.O.R.I.N.G) duduk dlm bndr besar dgn sibuk mcm ni buat hati aq ta tenteram.. :'( aq na balik pekan laa.. biar la kg ke apa ke.. asalkn hati aq tenang, tak suka gila bila jdi mcm ni, :'( mslh silih berganti.. aq yg penat, penat tgk org yg aq sayang susah hati.. sedih, adakah lbih baik utk ta blik rumah kat jb ni dripda aq balik tapi aq badmood ? bila tak balik tkut mak dgn abh aq kecik hati, aq tersepit antra dua.. :'( 

aq ta tau knp mlm tdi hti aq ni sdih sgt-2.. knp ekk? aq ta tau laaa.. tak suka gila bila rsa mcm tu, na nangis tapi ta bole, pendam itu lebih baik.. sebak sengsorang.. :'( serius, aq penat sgt-2, bila blik sni mcm-2 mslh ada. . aq jdi serbut. . . cuma na family aq AMAN dri mslh.. tu je... :'( mlm tdi aq pksa jugak la mta aq ni tutp, even ta bole tdur mlm td.. sbb sakit kpala yg amat mlm tdi, tuhan je yg tau.. huh !! sakit tuh ujian, masalah itu dugaan.. sama-2 la bertahan.. ^^

tbe-2 je na mak aq ada dgn aq skrg, na pelok mak aq.. cuma dye je yg bole tenangkn hati aq bila aq susah hati.. mak aq je yg fhm bila aq ada mslh, wlaupon aq ta btau dye.. really-3 need my mom !! next week, mmg sure-2 aq akn balik.. ta kiree.. na balik jugakk, nnt study week aq ta blik da sbb lect aq buat klas..

start next week jugak aq da bz, sbb ari jumaat lpas, stu-2 lect bg assignment.. *assignment tuh apa ?? @_@ hambek kau, bila tade kje dok goyang kaki kan, ni buat la kau kje smpai na muntah-2.. kje kau bnyk tin.. jgn dok berpacebuk jerkk, facebook melalaikn :'/ *tapi aq enjoy je main facebook. hoho

insyaallah, lpas ni jrg da berfacebook, aq pon da bosan kot dgn facebook, ta tau na buat apa. -.-' k laa. aq rsa tuh je kot na crita, bebel pnjg-2 kang bosan lak. hoho.. tapi sbb aq moody mlm td, bf aq yg kne tempiasnya. sorry b :( semalam ta okay SANGAT-2 . 

da laa. penat na taip, aq na lyn dak kecik ni main, bila mta dye da buka, jgn tnya knp la kn mulut dye pon berbunyi jugak.. haha . chaw sin chi *mksud dye apa ?? aq pon ta tau,, haha k bhaii ^__^


selamat menjamu mata tgk ank sdare aq ni, mmg ta reti duk diam.. tapi aq tetap syg dye ni. SAYANG giler kot :) muaahhh tok adiq. ^^

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Wednesday, 14 March 2012


hello guys, HAHA. . . da berhari-2 hdup bhgia tnpa mslh. eh yeke ? tak-3... problem tu still ada tapi tak pressure sgt la. SEBAB ada org sayang... hihihi *ketawa gedik xD jelly lah tu.. wekkk :p 
tujuan entry ni di post utk maklum kan kat korang yang aq really-3 fall in LOVE :) *alhamdulillah, aq ingat aq ta kan jatuh cinta lagi selepas capital M broke my heart :') 

--< 12.3.12>-- bila tarikh ni ? klmarin kan .. ye.. baru lagi, rsa lma sgt klw na smpai ke sthn or lebih, persoalannya.. BOLEH ke ??? aq ckp boleh.. klau SETIA and JUJUR tu seiring dlm hubungan. :) 
huh.. kontroversi tol bila rmai ckp aq playgurl.. grr~ -.-' sorry, aq bukan playgurl, siapa yg kenal aq. dyorg tau la aq mcm mna. tapi korg na cite sal aq pon aq ta kisah, HOT lah skjap kan, bkn sng na dgr cite sal dri kite ni.. hahahaha *kisah pulak aq kan -.-' 

yg penting aq dan dia BAHAGIA... :) doakan je yg terbaik utk aq ngan dye k. aq tau ada yg suka and ta suka aq wat relay tuh, tapi doakn bnda baik lbih baik dri mndoakn yg burok-2. tkt yg burok tuh kne kat btg hdung sndri . ^^ 

na share dgn korg an,, relay aq dgn dye ni tade la sweet mcm crita VANILLA COKLAT  yg digilai ramaikan, hoho.. tapi dye tetap sweet utk aq lol :D haha.. ee. saayaangg dye !! *gedik lagi c(: act.. mlm-2 ni ta bole na tdur. even tadi dpt dgr suara dia, tapi ta puas kot. . haih -.-' sbr je la... dia da tdur aq na text apa ? main game je la... ZUMA !! haha.. fav tuu~ emo seyh bila main game tuh.. terpekik terlolong bila main game tuh, HAHA.. *ngek

esok tade klas, mlm ni jadi burung hantu lah kan ? HOHO. . tadi potpetpotpet dgn yg tersayang, aq sndri jadi sempuuuut~ hehe. mna tak nya dia tuh asyik wt lawak je.. :) itu tandanya KAMI bahgia :D setiap mlm dgr suara dye tapi rindu tuh ta pernah lepas !! knp ek ?? sebab.. aku CINTA dia.. :) 
 

capital N :-

TENGS utk mlm awak propose sya tuh, sweet gila msa tuh taw ! TENGS sbb awk buat sya tau utk menghargai cinta. TENGS utk awak tegur sya kat chat, klw ta. kita ta kan kenal kan ? ;) TENGS jugak utk buat saya ketawa setiap mlm.. saya SAYANG awak Mohd Nizam Saifullah Bin Zainal Abidin ^^ (sorry mention full name awak) :) 



* awak da menerangi hati saya.. TERIMA KASIH *  ♥  ♥  



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Saturday, 3 March 2012


hello-3. kopi or  milo ! haha.. mlm-2 mcm ni ta bole tdur . mta ngntuk tapi ta bole tdur. ermm.. sjak kblkangan ni, aq sll tdur lewat. kul 3 4 pagi bru tdur, klw study tape jugakk, ni termenung, lpas tuh mngadap lappy jerkk. serius aq ta tau siapa aq skrg. confuse doe.. :'( slama ni aq ta mcm ni. lpas aq break dgn yus tuh terus aq jadi mcm ni.. asal ha ? aq ta fhm aa... 

lagi stu aq ta tau apa yg hati aq nakk.. betol ke skrg ni aq di lamun cinta ?? cinta pon aq ta tau, ni ada hati na jatuh cinta.. tapi knp setiap kali dye crita sal pmpn tuh aq skit hati and aq cemburu ?? knp setiap kali aq ta cont dgn dye, aq sll teringat kat dye ? knp setiap kali dye tade mood, aq pon jadi tade mood.. gile ah ! serabut bila fkir kenapa kenapa kenapa ??

tapi sumpah !! aq skit hati bila dye sndri ta tau apa yg dye nak dlm hdup dye.. setiap kali pmpn tuh muncul dlm hdup dye.. dye mcm tersepit antra dua.. mcm ari tuh.. kecik hati kot bila dye ckp sayang-2, rindu-2 at wall pmpn tuh.. hurmm.. skali aq da stop berharap aq akn buang perasaan ni semua.. kalau perasaan ni boleh mkn dri aq sndri.. bek aq single mcm skrg.. :')

tapi.. sayang at dye doe.. :'( hurmm.. bnda ni yg sll wt aq ta tdur mlm. fkir je memnjang.. ke terlalu awl eh na fkir sal cinta ni ?? :'/ argghh ! serabot~ better biarkan dye dgn pmpn tuh smula.. sbb dye ckp pmpn tuh suh bg dye masa.. masa apa pon aq ta tau la... err~ 

aten ku sayang.... lpaskan je kalau ta sure itu hak kau ! jgn amek org punye, nnt Allah kurniakan yg lebih baaik utk kau *  amin... :) okay-3.. slow-2 buang prasaan yg ada skrg.. baru lagi, so.. belom terlambat utk buang smua nya.. :D 

untuk capital N : "saya sayang awak dan malam ni saya dah jatuh cinta pada awak, sblm ni awk sll tnya saya bila sya na jatuh cinta pda awk kan..mlm ni mmg saya dah jatuh cinta pon. :) sbb .. awk sll buat sya ketawa, awk caring gile sal sya. awk sll mara sya klw sya wat bnda bukan2. contoh : sya ckp bnda-2 kesat. sya free hair dlm fb and sama wktu dgn nya.  dari kita kenal 16/02/2012.. masa tuh kita betol-2 kenal even sya da lma bg num sya at awk.. mlm tuh sya call awk sbb sya na kenal hti budi awk, sya na tau awk mcm mna org nya. and feedback yg positive bila sya senang ckp dgn awk and slesa kwn dgn awk.. ssh mcm mna skali pon awk ttp msg sya kn.. hee. 1st time dlm hdup sya, sya msg slama smgg lbh dgn org yg ta pkai stu bumbung dgn sya.. sya pkai celcom, awk pkai maxis.. fuhh~ mmg dugaan.. tapi sya ta ksh. :) tapi dua mggu lpas tuh, awk beli num cel.. sya mcm terharu la jugak wlaupon awk beli num tuh bkn sbb sya.. kn-3 ? hee.. *perasan ;) selama berminggu-2 kita kenal, saya kenal awk. sya cuba fhm awk, cuba amek tau apa yg awk suka and tak suka. utk dri awk dn sya.. mcm sya ckp, sya kne lbh berhati-2 pilih cinta. and sya amek risiko utk bg ruang skit at hti sya ni, utk sayang awk. tapi tbe-2 sya TERjatuh cinta pda awk.. :) tapi awk... sya na awk balik smula pada si dia.. mybe betol dye na berubah.. ^^ bagi peluang terakhir utk dye buktikan, kan ? yg penting, sya TETAP kawan awk k 

okay.. kat bwh ni, aq bg tgk pic org yg aq baru falling in LOVE







okay, ni la pic dye.. sebelah dye tuh bkn gf dye okay. aq pon ta kenal siapa -.-' . 1st na ckp, aq suka gila kat pic ni, even ada gurl at sebelah dye... (cemburu) >.< abaikn.. anggap aq yg kat sebelah dye tuh k.. :) 

hurmm.. sayang awak tahu ?? t hari-2 sya tgk pic ni je laa... ta bole na mcm dlu , sbb sya na awk baik-2 dgn wana.. okay ? ;) maaf. ta dpt na ckp dlm call or text psl hal ni.. sbb sya sndri berat hati.. :'( huhu

okay.. pai sni je... tutup kitab antra fatin and capital N ♥ :')




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Friday, 2 March 2012


selamat petang guys. . sorry sebab da lama ta update entry at blog ni. fuh-2 !! berhabuk dah jadinya... hee xD bukan tanak update tapi tade mood na menaip.. hdup ni membosankan klw kita ta pndai na manfaatkn nya.. kan ? mcm aku la.. ta reti na mnfaatkn hdup yg di beri, sbb tuh aq jadi mcm ni.. GILA+SEWEL.. apa ? suka hati la na ckp apa.. at least aq ta HIPOKRIT !! hoho.. :O

hujan-2 mcm ni buat kn otak aq jadi beku.. msa kat kolej tadi bnyk je idea.. mncurah-2.. skrg tbe-2 blank !! -.-' eh-2.. na share smething ni dgn korg, bnda baik bukan bnda ta baik.. hehe. smlm aq ada yassin at surau and buat solat hajat sekali .. so.. ustzah tu bg tazkirah mlm tuh, dye ckp "manusia menzalimi diri mereka sendiri bila menolak hidayah Allah S.W.T" ustazah tu jugak ckp sebenarnya,, setiap hari kita dapat hidayah Allah S.W.T. cuma kita je yg ta prasan dgn kehadiran tuh, sebab.. setiap hari para malaikat dtg pda kita membisikkan perkara-2 yg baik smpai mmbuatkn kita rsa na bertaubat or smething yg menginsafkan diri.. itu la namanya HIDAYAH Allah S.W.T :)

sepanjang hdup aq, aq sll tnggu bila Allah S.W.T na bg hidayah pda aq biar aq jadi solehah.. bru aq tau, setiap kali hti aq terdetik na berubah, hidayah tu dah smpai cuma aq je yg ta grab betol-2. :'( seriously , mmg mudah na berubah tapi susah na stay mcm tuh.. tapi alhamdulillah la skrg aq bertudung . . cuma dri segi pakaian tu ta dpt na di ubh lagi.. slow-2 okay.. ta bole scra mngejut sbb aq takut tu semua smntra je..

eh korang ! na tau ta.. aq kan.. teringin gila na pkai jubah, tudung labuh siap berpurdah lagi.. haha.. *asal ketawa ?? na kene ke ?? err~ -.-' tapi betol la... aq tgk ustzah-2 pkai mcm tuh mcm comel, semua ditutp nmpk mta je.. kan ? hee.. sumpah sweet doe.. :p

doakan aq smoga aq dpt jadi mcm tu taw ! amek msa sikit utk berubah... hoho . eh-3.. bru-2 ni rmai jugak yg tnya aq siapa bf aq skrg.. sorry. .  ta bole na btau lagi, ni bukan jwpn artis okay ! ni nmanya tade bf LOL.. haha.. setelah aq melakukan kontroversi membuat relay dgn laki lain slps smggu break dgn si polan itu~. and skrg at fb just FAKE relay, mna yg tau tuh tau la.. mna yg ta tau tu.. mnta maaf la ye.. siap bg wish lagi semoga kekal ke ank cucu.. mcm mna na kekal kalau tu pmpn ?? haha.. xD

ada jdoh ada la... klw tade na buat mcm mna.. kan ? :) ta mati kan klw tade bf, coz i just need a HUSBAND to protect and guide me to be a good person ^_^
okay la, da na msok mghrib. . aq na siap-2 balik rumah, korng jgn lupa soat k :)
muaahhxx tok korang-2. HAHA *gedik  ♥  ♥  



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Friday, 27 January 2012


hye peeps ! :) mlm ni aq rajin na post entry utk korang . tade story yg best pon tapi smething new in my life sjak aq ada bigmac big problem dgn buah hati pengarang jantung aq, okay . mcm yg org ckp, kumbang bukan seekor ! okay, aq na btau kumbang mmg bkn sekor tapi....... kaum adam skrg makin PUPUS . it's fact ! that's why lah mereka-2 ni smua na smpai 4 even dri sndri ta tertanggung ! kononnya, na ikut sunnah nabi, na berbakti kpd perempuan . kesian kn perempuan lah . dan mcm-2 lgi lah . aq sndri naik muaakkkk dgn prgai lelaki -.-'

hurmm. . seriusly since kejadian tuh , aq jadi tawar hati lbih-2 lgi dgn prubhn drumstic drastic my bf to me and to him self :') bkn aq ta sayang dye lagi, bkn aq ta cinta dye lagi bkn aq ta bole jadi mcm Fatin Syahirah Hussain yg dlunya sll caring psl dye, sll text dye, sll na dgr suara dye wlaupon dye ssh giler na agkt call aq . mlm tadi aq luahkan apa yg ada di hti ni kat dye . sbb aq rasa ta guna tipu dri sndri, tpu dye tipu org lain and tipu family aq yg aq ni BAHAGIA kononnya .

oh my ... jatuh jugak air mata aq ni bila crita smuanya kat dye . knp mst aq ckp mcm tuh kat dye ? knp buat dye sedih ? biar lah aq sorg je yg sedih . smpai dye ckp aq da ta cintakan dye lgi . huh ! klw la dye tau brapa dlm nya cinta aq ni kat dye . smpai aq tutup pintu hati aq kat laki lain sbb dye .. knp la dye ssh sgt na fhm aq ? sumpah, aq ta suka bila relay aq jadi mcm ni  whatdaf*** ! tapi aq tau , ni smua na uji aq . smpai mna thp ksbrn aq . tapi aq rsa limit sgt-2 dah ni . -.-'

smpai sni je thp ksbrn aq .. tbe-2 memberontak ! tbe-2 membentak ! itu lah aq bila aq dah hilang sbr . tapi tuh smua dlm hati aq je , aq ta buat tu smua kat dye . cuma aq ta bole da na jadi mcm dlu . hati ni terasa sgt dgn dye . sesabar aq, aq ada hati .. hati aq ni da la mcm tisu . kne air sikit rabak !! dah lah parut yg dlu ta hilng lagi . klw sll ada parut smpai bila-2 hati aq akan retak mcm ni.. :(

sekarang ni, aq cuba jauhkan diri aq dari dye . belajar utk hdup tnpa dye . rmai sgt kot yg ta suka aq dgn dye .. aq pon ta tau lah knp . aq dah buat yg terbaik utk dye , tapi mgkin dye nak kan yg lebih baik.. aq mcm ni ta brmksud aq PUTUS ASA okay ! aq ta putus asa pon.. aq just terima dgn hati yg terbuka . ta slh klw kita mengalah . org yg mengalah bukan brmksud dye kalah, org yg mengalah lebih HEBAT dripada org yg tanak mengalah . okay , i'm out from this situation . tired to be like this . na jadi mcm dlu , single pringle mingle . hati pon ta sakit . 

tapi........ hati ni berat na lpaskan dye , SAYANG dy sgt !! mengharapkan kejaiban yg berlaku dlm hbgn aq dgn dye . klw lah dunia ni bole berputar ke balakang , aq akn putar dye jadi mcm dlu . :') aq cuba lagi, cuba smpai BOLEH ! yeaayy ~ XD

korg leh bayangkan ta ? aq da transformasikan dri aq ni , sbb dye ? transformasi apa na tahu ?? HAHA.. 1st skali, ada handphone mcm tade handphone . aq kluar p mna-2 pon handphone aq tggl.. bkn sngaja .. ta sngaja okay sbb aq bkn berkepit 24hours dgn handphone aq . dlu je lah msa HOT bencinta bercinta . skrg da tade .. topup pon ta luakk.. msuk RM 10, nnt tggl RM9.99 sen . *tipu jerkk . bkn lah mcm tuh skali , mksdnya da tmt tempoh pon kredit aq tuh msih bertahan . klw dlu, setiap hari aq topup . mcm anak tokeh jual topup kan ? haha . 

aq skrg sll berkepit dgn FB aq dripda BF aq sndri , bila aq tension aq lyn la FB aq tuh , syg gila kot aq kat FB aq tuh . ctu je lah tmpt mghiburkan hati aq ni, dgn kawan-2 yg mcm-2 ragam ! pnt aq na mlayan nye weyhh.. :D tapi dyorg smua best ! kdg-2 aq bca smua status-2 dyorg wat aq gelak jerkk . and yg sstgh tuh, post status yg sll bg smgt tentang jodoh ♥ 

dari situ lah aq bangun , smua yg dyorg ckp tuh bg semangat kat aq. .  and aq na knlkan korg dekat someone who's inspired to me selain dripada Ustaz Don ;). aq pggil dye kak lyssa.. dye sweet tahu ? muka dye comell ! gila ah, da lah comel , baik , muslimah , and the important is .. she is GREAT !! sng bila berkawan dgn kak lyssa . kat fb dye, dye sll bg status "pemanis kata" haa. mcm kata-2 hikmah pon ada jugakk, apa je status dye yg aq ta LIKE smua aq like . ekeke . . 

korg na tgk ta pic kak lyssa yg comel tuh ?? haa.. msti lah kan ? na cuci mata lettew~ lempang laju-2 nak ?? HAHA.. gurau je lah :p na sentap la tuh . wat betol-2 kang baru tau ! ^.^ dah-2.. melalut ke mana da ni.. okay kire 1....2.....3..... sma-2 eh.. :)

1............

2............

3............

taaadddaaaaaaaaaaaa ... !!




ni la pic kak lyssa yg aq cite kat korg tadi tuh , comel kan ? aq suka tgk muka dye . . maniss jerkk :)
hehe.. sorry kak sya curi pic aqq. . tape esok sya btau aqq eh ? ngee~ peace kak (Y) 

kak lyssa ni bnyk ajr aq dri ayt-2 dye.. smua ayt-2 dye aq jadikan pngajaran... na bca ta ayt-2 pemanis dye ? aq list kan kat bwh ni . . . 

♥ Ilmu bukan hanya ada pada sekalung IJAZAH ataupun DIPLOMA ... 

♥ Jangan direnung letihnya USAHA .. Tetapi renunglah manisnya sebuah KEJAYAAN .. 

♥ aku TERSENYUM bukan kerana hidupku sempurna .. TETAPI kerana aku menghargai apa yang aku punya dan ♥ apa yang tuhan berikan .. Alhamdulillah :) 

WANITA tidak seharusnya menjadi BULAN yang boleh ditatap semua, tetapi perlu menjadi MATAHARI yang 
♥ silaunya akan membuat LELAKI tertunduk sebelum memandangnya .. 

♥ jgn ubah diri utk mandapat kn lelaki y soleh , 
 tpy ubah larh diri sehingga mandapat kn lelaki y soleh 

kata-2 ni yg buat kn aq sll bgn tiap kali aq na menyerah ! tengs kaka :) sayang kak lyssa tahu ? heee..

okay, skrg ni na share dgn korg pic aq pulak . asal ?? na tdor da ke ? ala...... sbr la. . mentang-2 pic aq ta chantek , laju je korg na tdur kan . -.-' okay foineee :'/

tade-2.. aq na publish jugakk pic ! korg kne tengok !! *ada ke ptut memaksa :) hee... ala.. korg mest lah na tgk pic aq yg comel bese-2 ni je kan :p . okay pic-2 ni aq bru je snap ptg tdi msa pegi sgkr ikan dgn ayh aq, jemput tengok kengkawan !! ^^



ini anak pacik Nasir oiii.. dlu kecik skunk da BESAR !! ;)


okay , ini posing mnja nmanya . na menggedik sat ! HAHA. . 


aq tau mulut aq mcm apa jerkk ! klw org tgk mst ckp na bg kaki tapi peduli apa kan ? HAHA... 


aq tau aq ta sekacak korg but i'm proud to be myself ^__^

okay, itu je na share dgn korg mlm ni , esok-2 pulak lah smbung eh ? aq na tdur dah ni , penat aq menaip entry mlm ni . bg aq rehat k ? blog rajin sgt na buat tapi assignment ta siap-2 lgi . haih ! apa na jadi dgn aq ni . tape-2 esok pgi-2 aq bgn aq buat yeee~ 

selamat malam awak.. awak.. awak.. yg sudi mmbca entry kali ni.. terima ksih sooo much ! ;)

~assalamualikum~






Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).