Thursday, 26 April 2012

Semuanya SEMENTARA sahaja




di pagi yg hening.. burung-2 berkicauan, mak/ayah hntr ank-2 pergi sekola dan aq slh seorg aqq yg mithali pabila bgn di pagi hari semata-2 untuk menghantar adik ku pergi ke sek dek kerana ayh ku bkerja. *ayat mcm mintak kaki kan ? *sigh (-.-')

pagi-2 lpas hntr adiq aq pergi sek, tgk kehidupn dunia yg cuma smntra. terus timbul idea tentang "semuanya SEMENTARA sahja" related to the topic . sblm aq membebel ta tentu pasal. aq na crita td msa aq ontheway balik hntr adq aq pergi sekola.. sorg mamat ni bwk waja dye kaler itam tanak mengalah dgn aq kat ats jmbtn. sorry la bro. kete kau punye bsr na lalu jugakk kat jmbtn yg kecik mcm sebatang kera pokok kelapa. *umpama lah ! adoiyy.. apa la slh nya kau mengalah dgn seorg awek yg ta brapa na lmah and tak cute ni. ini tidak ! ta gentleman lgsung.. tapi si bro tuh ingat aq pon na mngalah laa dgn dye. hak-3.. sorry.. mood aq ta baik pg td, sbb mimpi kwin dgn putera raja terbntut disbbkn kne hntr adiq aq p sek. -.-'

bro tu na lalu kat jmbtn tuh, aq pon lalu jugak.. smpai kt tgh jmbtn. msing-2 ta lpas na move on~ dye pndag aq, aq pndg dye.. aq tgk kete dye, dye tgk kuda aq. "apahal bro ?" dlm hti ni berbisik. na ckp depan-2.. malu ! bro tu pon da pndg aq ats bwh-2. na mara lettew~ dye ingat aq tkut agknya. pdhal mmg tkut pon. . -.-' last-2.. aq tgk kreta dye brundur ke blkg. dlm hti berbisik lg " alaa.. muka je kacak ! tapi takut dgn aq, puii~" punya takbur aq tadi.. tapi mmg betol laa. dye kne undur ke blkg. sbb kuda aq mna reti na gostan. ta kn aq na trun lpas tuh tolak ke blkg ?? ee.. jatuh lah standard aq sbg puteri "kampung ketapang tgh" apa ? ni nma tmpt tggl aq. aq duk kg je.. ta de na duk bndr mcm korg.. *ayt kau mcm minta kaki lagi tin -.-' 

then lpas dye undur kreta waja dye berkaler hitam tuh. aq pon msok gear . and gerak.. eh-2.. jgn lupa ucap terima kasih. dlm hti je laa.. tapi aq senyum and angguk kat dye.. tnda berterima kasih. klw dye ta fhm, na je aq toinnkk dye tadi. aq da mlalut jauh meninggalkan tajuk utama tuh. hurmm.. :'/

okay guys, yg tgh syok tdur tuh BANGUN !! mthri da na terbit, jgn duk tdur~ nnt rzki ssh na msuk.. *ye-2 jerkk lah kau, kau da ta bole tdur, kau kcau org tdur pulakk.. 

******************

knp topic kita hri ni smuanya sementra. aq ni bukan ustzah na crita psl kehidupan duniawi dan ukhrawi, tapi serba sedikit yg aq pelajari kat sek dlu time kecik-2, mak and ayh aq jugak ada ajr psl kesenangan dunia ni. and yg psti org sekeliling kita jugak. kan ? yelaa.. korg kaya mcm mna pon, one day akn teruji hati korg pabila korg jatuh bankrupt or apa-2 je la.. aq bkn mndoakan korg hdup ssh.. tapi apa yg kita ada skrg cuma lah pinjaman smata-2.. haa. ! tangan, kaki, jari jemari yg menaip ni. ni smua pinjam. klw yg ats tuh ckp dye na amek ibu jri tgn kau, bole ke kau mkn pkai tgn ? bole mmg bole.. tetapi susah utk korg jalani hdup korg. 

and one thing yg aq sedar hri ni ialah relation juga sementra.. knp aq ckp mcm ni ? sbb.. relation korg ta kn kmana jugak. tpi tak pulak aq ckp yg ta de cinta yg di dunia ta kn jumpa smula kat syurga tuh nnt. mungkin adaa. tapi ta ramai.. *wallahualam... tapi pda aq. stakat relation dekat dunia ni smuanya smntra.. lbh-2 lg tu haa. yg rmai pemuda pemudi kita sekarang duk buat. buat apa ? couple laa. adoiy.. ta terlepas lah dri aq ni... -.-'. 

mnusia ada prasaan yg mmg ta bole na kwl, lbh-2 lgi prasaan suka, sayang, benci, tu smua lhir sndri dri hati. budak kcik skrg pon da pndai cintan cintun. tangkap jiwang siut~ haha. korg pernah trfkir ta, bercinta dgn org lain tapi kwin nnt dgn org lain ? sblm ni, aq fkir, org yg aq couple tu la, jdoh aq.. sbb tu aq na buat yg terbaik.. tapi org yg aq syg jugakk lah sedar kn aq.. yg kita bercouple sekadar utk mncari pengalamn.. dri mna dtg nya kecewa tuh klw kita ta couple ? dri mna dtg kjujuran tuh klw kita ta couple ? dri mna dtg nya itu ini klw bukan dri couple. pokok pangkalnyaa.. pengalaman yg mematang kn kita.. korg setuju ?? ta stuju go ahead~ 

haa.. aq na tekan kat dekat sni. korg dgn sesiapa pon~ klw one day korg kecewa. ingat one thing ! jodoh smua Allah da tetap kan, jgn rsau.. jgn fkir korg ta kn kwin. mybe jodoh korg dekat akhirat sna. tak siapa tau. yg pnting setiap kejadian Allah kat muka bumi ni ada psngannya sndri. :) and tetapkn kat hati korg, biarpon tade gf/bf,  korg akn tetap terjga sbb Dia ada dekat dgn korg, Dia la PENJAGA terbaik utk korg. percya la ckp aq.. aq ta tipu.. :D *muka confident je bg ceramah pgi-2 buta..

ckup smpai sni je laa. mta aq tbe-2 mngantuk.. org lain da nyenyak tdur di ulit mmpi. da siap hbs stock air liur bsi nuh aq bru na ulit mimpi. na smbung mmpi td. kwin dgn putera raja.. aum-2.. haha..

k bye... goodnyte goodmorning :D

#bercinta lah dgn MAHA PENCIPTA#


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

No comments:

Post a Comment