Sunday, 18 March 2012


bertemu fatin lagi dalam rancangan "auu cute nye saya" grr~ *gedik -.-' . okayokayokay.. ta kisah la rncngan pape pon.. janji glamour okay ! haha. sumpah boring tahap gaban woo~ na study tapi pnt. tapi bila bring tanak pulak tdur. bila duk mgadap laptop bru la dye na mngantuknya, tak paham betoii lah -.-' hoho.

mlm ni na cite sal apa ek ?? hurmm... haa !! tdi at fb, aq terbca la status someone ni, dye wat status---> " saya rela dimadukan" hoho.. ya Allah, baik sungguh hati dye. syurga lah tempatnya nnt. :) yelaa.. terkejut kucing kot bila bca status tuh, ta tau la dye sengaja ke apa kan wat gempak ke. yela.. org gila pon tanak bnda pahit dlm hdup dye. ini kan pulak org normal mcm kite ni.. pepe pon wa tabik spring kat kau pmpn.. HAHA.. xD

Aku ta hebat mcm kau pmpn. sbb tade istilah MADU dlm hdup aq, fullstop ! peduli apa org na ckp aq tamak ke apa, kisah ke ?? takk !! aq mmg tak suka kongsi, haha.. klw bf aq na madukan aq skalipon make sure aq dilepaskan. HAHA

ingat senang ke nak bermadu ?? org yg ta kuat cmburu and penyabar je yg LAYAK !! org mcm aq tak layak , dripda aq terus derhaka, lbh baik ta paya di madukan. syurga bwh telapak kaki ibu pon bole.. :) eh-2. aq ckp mcm ni bukan aq ckp bsr yg aq ta kan dimadukan, sbb aq sndri ta tau apa akn jdi msa akn dtg. MANUSIA BERUBAH !! aq tau tuh~ ^^ 

mna tau one day, aq sendri yg akn cri madu aq tuh.. haha.. klw betol jdi mcm tuh, itu bukan "fatin syahirah hussain" :p minta-2 la di jauhi, AMINN~ 

OKAY-2. tu je yg na di kongsi, aq klw boring mmg ni la kjenye.. hoho, tade cite pon buat-2 cite.. korang tak suka klik je pangkah tuh, tapi apakan daya.. korang da bca. da na dekat habis pon.. HAHA.. gudnyte u ollss.. sleep tight okay ^^ aq na siapkan krja yg bertimbun-2 ni.. :'(
salam 1 MALAYSIA !! *cewahh hihi xD





Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Friday, 16 March 2012


Hari minggu mcm ni ta tau na buat apa.. (B.O.R.I.N.G) duduk dlm bndr besar dgn sibuk mcm ni buat hati aq ta tenteram.. :'( aq na balik pekan laa.. biar la kg ke apa ke.. asalkn hati aq tenang, tak suka gila bila jdi mcm ni, :'( mslh silih berganti.. aq yg penat, penat tgk org yg aq sayang susah hati.. sedih, adakah lbih baik utk ta blik rumah kat jb ni dripda aq balik tapi aq badmood ? bila tak balik tkut mak dgn abh aq kecik hati, aq tersepit antra dua.. :'( 

aq ta tau knp mlm tdi hti aq ni sdih sgt-2.. knp ekk? aq ta tau laaa.. tak suka gila bila rsa mcm tu, na nangis tapi ta bole, pendam itu lebih baik.. sebak sengsorang.. :'( serius, aq penat sgt-2, bila blik sni mcm-2 mslh ada. . aq jdi serbut. . . cuma na family aq AMAN dri mslh.. tu je... :'( mlm tdi aq pksa jugak la mta aq ni tutp, even ta bole tdur mlm td.. sbb sakit kpala yg amat mlm tdi, tuhan je yg tau.. huh !! sakit tuh ujian, masalah itu dugaan.. sama-2 la bertahan.. ^^

tbe-2 je na mak aq ada dgn aq skrg, na pelok mak aq.. cuma dye je yg bole tenangkn hati aq bila aq susah hati.. mak aq je yg fhm bila aq ada mslh, wlaupon aq ta btau dye.. really-3 need my mom !! next week, mmg sure-2 aq akn balik.. ta kiree.. na balik jugakk, nnt study week aq ta blik da sbb lect aq buat klas..

start next week jugak aq da bz, sbb ari jumaat lpas, stu-2 lect bg assignment.. *assignment tuh apa ?? @_@ hambek kau, bila tade kje dok goyang kaki kan, ni buat la kau kje smpai na muntah-2.. kje kau bnyk tin.. jgn dok berpacebuk jerkk, facebook melalaikn :'/ *tapi aq enjoy je main facebook. hoho

insyaallah, lpas ni jrg da berfacebook, aq pon da bosan kot dgn facebook, ta tau na buat apa. -.-' k laa. aq rsa tuh je kot na crita, bebel pnjg-2 kang bosan lak. hoho.. tapi sbb aq moody mlm td, bf aq yg kne tempiasnya. sorry b :( semalam ta okay SANGAT-2 . 

da laa. penat na taip, aq na lyn dak kecik ni main, bila mta dye da buka, jgn tnya knp la kn mulut dye pon berbunyi jugak.. haha . chaw sin chi *mksud dye apa ?? aq pon ta tau,, haha k bhaii ^__^


selamat menjamu mata tgk ank sdare aq ni, mmg ta reti duk diam.. tapi aq tetap syg dye ni. SAYANG giler kot :) muaahhh tok adiq. ^^

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Wednesday, 14 March 2012


hello guys, HAHA. . . da berhari-2 hdup bhgia tnpa mslh. eh yeke ? tak-3... problem tu still ada tapi tak pressure sgt la. SEBAB ada org sayang... hihihi *ketawa gedik xD jelly lah tu.. wekkk :p 
tujuan entry ni di post utk maklum kan kat korang yang aq really-3 fall in LOVE :) *alhamdulillah, aq ingat aq ta kan jatuh cinta lagi selepas capital M broke my heart :') 

--< 12.3.12>-- bila tarikh ni ? klmarin kan .. ye.. baru lagi, rsa lma sgt klw na smpai ke sthn or lebih, persoalannya.. BOLEH ke ??? aq ckp boleh.. klau SETIA and JUJUR tu seiring dlm hubungan. :) 
huh.. kontroversi tol bila rmai ckp aq playgurl.. grr~ -.-' sorry, aq bukan playgurl, siapa yg kenal aq. dyorg tau la aq mcm mna. tapi korg na cite sal aq pon aq ta kisah, HOT lah skjap kan, bkn sng na dgr cite sal dri kite ni.. hahahaha *kisah pulak aq kan -.-' 

yg penting aq dan dia BAHAGIA... :) doakan je yg terbaik utk aq ngan dye k. aq tau ada yg suka and ta suka aq wat relay tuh, tapi doakn bnda baik lbih baik dri mndoakn yg burok-2. tkt yg burok tuh kne kat btg hdung sndri . ^^ 

na share dgn korg an,, relay aq dgn dye ni tade la sweet mcm crita VANILLA COKLAT  yg digilai ramaikan, hoho.. tapi dye tetap sweet utk aq lol :D haha.. ee. saayaangg dye !! *gedik lagi c(: act.. mlm-2 ni ta bole na tdur. even tadi dpt dgr suara dia, tapi ta puas kot. . haih -.-' sbr je la... dia da tdur aq na text apa ? main game je la... ZUMA !! haha.. fav tuu~ emo seyh bila main game tuh.. terpekik terlolong bila main game tuh, HAHA.. *ngek

esok tade klas, mlm ni jadi burung hantu lah kan ? HOHO. . tadi potpetpotpet dgn yg tersayang, aq sndri jadi sempuuuut~ hehe. mna tak nya dia tuh asyik wt lawak je.. :) itu tandanya KAMI bahgia :D setiap mlm dgr suara dye tapi rindu tuh ta pernah lepas !! knp ek ?? sebab.. aku CINTA dia.. :) 
 

capital N :-

TENGS utk mlm awak propose sya tuh, sweet gila msa tuh taw ! TENGS sbb awk buat sya tau utk menghargai cinta. TENGS utk awak tegur sya kat chat, klw ta. kita ta kan kenal kan ? ;) TENGS jugak utk buat saya ketawa setiap mlm.. saya SAYANG awak Mohd Nizam Saifullah Bin Zainal Abidin ^^ (sorry mention full name awak) :) 



* awak da menerangi hati saya.. TERIMA KASIH *  ♥  ♥  



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Saturday, 3 March 2012


hello-3. kopi or  milo ! haha.. mlm-2 mcm ni ta bole tdur . mta ngntuk tapi ta bole tdur. ermm.. sjak kblkangan ni, aq sll tdur lewat. kul 3 4 pagi bru tdur, klw study tape jugakk, ni termenung, lpas tuh mngadap lappy jerkk. serius aq ta tau siapa aq skrg. confuse doe.. :'( slama ni aq ta mcm ni. lpas aq break dgn yus tuh terus aq jadi mcm ni.. asal ha ? aq ta fhm aa... 

lagi stu aq ta tau apa yg hati aq nakk.. betol ke skrg ni aq di lamun cinta ?? cinta pon aq ta tau, ni ada hati na jatuh cinta.. tapi knp setiap kali dye crita sal pmpn tuh aq skit hati and aq cemburu ?? knp setiap kali aq ta cont dgn dye, aq sll teringat kat dye ? knp setiap kali dye tade mood, aq pon jadi tade mood.. gile ah ! serabut bila fkir kenapa kenapa kenapa ??

tapi sumpah !! aq skit hati bila dye sndri ta tau apa yg dye nak dlm hdup dye.. setiap kali pmpn tuh muncul dlm hdup dye.. dye mcm tersepit antra dua.. mcm ari tuh.. kecik hati kot bila dye ckp sayang-2, rindu-2 at wall pmpn tuh.. hurmm.. skali aq da stop berharap aq akn buang perasaan ni semua.. kalau perasaan ni boleh mkn dri aq sndri.. bek aq single mcm skrg.. :')

tapi.. sayang at dye doe.. :'( hurmm.. bnda ni yg sll wt aq ta tdur mlm. fkir je memnjang.. ke terlalu awl eh na fkir sal cinta ni ?? :'/ argghh ! serabot~ better biarkan dye dgn pmpn tuh smula.. sbb dye ckp pmpn tuh suh bg dye masa.. masa apa pon aq ta tau la... err~ 

aten ku sayang.... lpaskan je kalau ta sure itu hak kau ! jgn amek org punye, nnt Allah kurniakan yg lebih baaik utk kau *  amin... :) okay-3.. slow-2 buang prasaan yg ada skrg.. baru lagi, so.. belom terlambat utk buang smua nya.. :D 

untuk capital N : "saya sayang awak dan malam ni saya dah jatuh cinta pada awak, sblm ni awk sll tnya saya bila sya na jatuh cinta pda awk kan..mlm ni mmg saya dah jatuh cinta pon. :) sbb .. awk sll buat sya ketawa, awk caring gile sal sya. awk sll mara sya klw sya wat bnda bukan2. contoh : sya ckp bnda-2 kesat. sya free hair dlm fb and sama wktu dgn nya.  dari kita kenal 16/02/2012.. masa tuh kita betol-2 kenal even sya da lma bg num sya at awk.. mlm tuh sya call awk sbb sya na kenal hti budi awk, sya na tau awk mcm mna org nya. and feedback yg positive bila sya senang ckp dgn awk and slesa kwn dgn awk.. ssh mcm mna skali pon awk ttp msg sya kn.. hee. 1st time dlm hdup sya, sya msg slama smgg lbh dgn org yg ta pkai stu bumbung dgn sya.. sya pkai celcom, awk pkai maxis.. fuhh~ mmg dugaan.. tapi sya ta ksh. :) tapi dua mggu lpas tuh, awk beli num cel.. sya mcm terharu la jugak wlaupon awk beli num tuh bkn sbb sya.. kn-3 ? hee.. *perasan ;) selama berminggu-2 kita kenal, saya kenal awk. sya cuba fhm awk, cuba amek tau apa yg awk suka and tak suka. utk dri awk dn sya.. mcm sya ckp, sya kne lbh berhati-2 pilih cinta. and sya amek risiko utk bg ruang skit at hti sya ni, utk sayang awk. tapi tbe-2 sya TERjatuh cinta pda awk.. :) tapi awk... sya na awk balik smula pada si dia.. mybe betol dye na berubah.. ^^ bagi peluang terakhir utk dye buktikan, kan ? yg penting, sya TETAP kawan awk k 

okay.. kat bwh ni, aq bg tgk pic org yg aq baru falling in LOVE







okay, ni la pic dye.. sebelah dye tuh bkn gf dye okay. aq pon ta kenal siapa -.-' . 1st na ckp, aq suka gila kat pic ni, even ada gurl at sebelah dye... (cemburu) >.< abaikn.. anggap aq yg kat sebelah dye tuh k.. :) 

hurmm.. sayang awak tahu ?? t hari-2 sya tgk pic ni je laa... ta bole na mcm dlu , sbb sya na awk baik-2 dgn wana.. okay ? ;) maaf. ta dpt na ckp dlm call or text psl hal ni.. sbb sya sndri berat hati.. :'( huhu

okay.. pai sni je... tutup kitab antra fatin and capital N ♥ :')




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).

Friday, 2 March 2012


selamat petang guys. . sorry sebab da lama ta update entry at blog ni. fuh-2 !! berhabuk dah jadinya... hee xD bukan tanak update tapi tade mood na menaip.. hdup ni membosankan klw kita ta pndai na manfaatkn nya.. kan ? mcm aku la.. ta reti na mnfaatkn hdup yg di beri, sbb tuh aq jadi mcm ni.. GILA+SEWEL.. apa ? suka hati la na ckp apa.. at least aq ta HIPOKRIT !! hoho.. :O

hujan-2 mcm ni buat kn otak aq jadi beku.. msa kat kolej tadi bnyk je idea.. mncurah-2.. skrg tbe-2 blank !! -.-' eh-2.. na share smething ni dgn korg, bnda baik bukan bnda ta baik.. hehe. smlm aq ada yassin at surau and buat solat hajat sekali .. so.. ustzah tu bg tazkirah mlm tuh, dye ckp "manusia menzalimi diri mereka sendiri bila menolak hidayah Allah S.W.T" ustazah tu jugak ckp sebenarnya,, setiap hari kita dapat hidayah Allah S.W.T. cuma kita je yg ta prasan dgn kehadiran tuh, sebab.. setiap hari para malaikat dtg pda kita membisikkan perkara-2 yg baik smpai mmbuatkn kita rsa na bertaubat or smething yg menginsafkan diri.. itu la namanya HIDAYAH Allah S.W.T :)

sepanjang hdup aq, aq sll tnggu bila Allah S.W.T na bg hidayah pda aq biar aq jadi solehah.. bru aq tau, setiap kali hti aq terdetik na berubah, hidayah tu dah smpai cuma aq je yg ta grab betol-2. :'( seriously , mmg mudah na berubah tapi susah na stay mcm tuh.. tapi alhamdulillah la skrg aq bertudung . . cuma dri segi pakaian tu ta dpt na di ubh lagi.. slow-2 okay.. ta bole scra mngejut sbb aq takut tu semua smntra je..

eh korang ! na tau ta.. aq kan.. teringin gila na pkai jubah, tudung labuh siap berpurdah lagi.. haha.. *asal ketawa ?? na kene ke ?? err~ -.-' tapi betol la... aq tgk ustzah-2 pkai mcm tuh mcm comel, semua ditutp nmpk mta je.. kan ? hee.. sumpah sweet doe.. :p

doakan aq smoga aq dpt jadi mcm tu taw ! amek msa sikit utk berubah... hoho . eh-3.. bru-2 ni rmai jugak yg tnya aq siapa bf aq skrg.. sorry. .  ta bole na btau lagi, ni bukan jwpn artis okay ! ni nmanya tade bf LOL.. haha.. setelah aq melakukan kontroversi membuat relay dgn laki lain slps smggu break dgn si polan itu~. and skrg at fb just FAKE relay, mna yg tau tuh tau la.. mna yg ta tau tu.. mnta maaf la ye.. siap bg wish lagi semoga kekal ke ank cucu.. mcm mna na kekal kalau tu pmpn ?? haha.. xD

ada jdoh ada la... klw tade na buat mcm mna.. kan ? :) ta mati kan klw tade bf, coz i just need a HUSBAND to protect and guide me to be a good person ^_^
okay la, da na msok mghrib. . aq na siap-2 balik rumah, korng jgn lupa soat k :)
muaahhxx tok korang-2. HAHA *gedik  ♥  ♥  



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ^_^ KALAU SUKA BOLEH LIKE =).